Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 75 oranım var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mmmustafa

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar söylediğim gibi % 75 oranında bi sıkıntım var çalıştığım yere 2 veya 3 vasıta ile ulşbiliyorum bu da çok sıkıntı oluyor h sıfı ehliyetalmak için neler yapmalıyım bir de bu oranla ötvsiz araç alabilirmiyim eğer alamazsam kendim otomatik vites araba almayı düşünüyorum bunun sıkıntılı yönleri olur mu (sıkıntım sol ayağımda bir de sağ kolumda kolumdaki sıkıntı ince işlerde örneğin yazı yazamıyorum ama bir şey kaldırabiliyorum) oluyorsa gerçekten bu benim işime çok yarıycak sağolsun devletimiz öncesinde çokca engel oldu

Araç alabilirsiniz burada sıkıntı yok, ancak şu ihtimaller var:
Sağ kolunuz da değerlendirilirse, sol ayağınızla beraber özel donanımlı olur araç,
sadece sol ayağınız değerlendirilirse raporda 'otomatik vitesli' olur...
her iki şekilde de ÖTV-MTV'den muaf olabilirsiniz, rapor oranı önemli değil...
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden almalısınız raporu... daha sonra sürücü kursuna yazılmalısınız, sürücü kursu ile rapor aynı ilden olmalı... Ve rapor sürekli olsa dahi 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerini tamamlamalısınız...

çok teşekkürler kısmet hanım çok açıklayıcı bi bilgi inanın şu bilgilere ulaşabilmek için çekmediğim surat kalmadı ankara hastanesine gittim yanlışyere gitmişim sormak için sosyal hizmetlerde bi hanımefendi vardı sanki yanlış yere sorduğum için solucanmışım gibi baktı

teşekkürler

Sıkmayın canınızı siz, bilgisi olmadığı için öyle bakmıştır sizinle alakalı değildir. mutlaka bu tip insanlarla yine karşılaşırsınız ama kim ne derse desin asla pes etmeyin eninde sonunda alırsınız hakkınız olanı.. şimdiden kolaylıklar diliyorum, süreçlerden bizide haberdar edin lütfen.. :)

Üst Alt