Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7225 Güvenlik Soruşturması Süresi?

Mustafa_33

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Geçmiş dönemler de memurluğa atanan ve haklarında 7225 kodlu güvenlik soruşturması yapılan arkadaşlar, bu soruşturma ne kadar sürede sonuçlandı ve çağırıldınız kuruma?

Ben Bi Araştırmamda 1 Ay İle 3 Ay Süresi içinde Atanan Kurum Farklılığına Göre Değiştiğini Öğrendim.

Emniyet genel müdürlüğüne atandım. Güvenlik soruşturması siz parmak izi verdiğiniz günden itibaren başlar ve yasal süresi maksimum 45 iş günü olarak geçer. Ben 20 mayısta açıklanan sonuçlarda atandım ve hala iş başı yapmadım :) Bu hafta yapıcam inşallah :)

20 mayıs diyorsun :/ 7 ayda ne soruşturması bu? Ortada bir gariplik yok mu, 45 iş günü maksimumken 7 ay beklemek garip geldi bana

Mustafa_33

20 mayısta tercih sonuçları açıklandı. 10 haziran evrakların son teslim günüydü. Evrakları Ankaraya götürüyorsunuz :) Ankaradan güvenlik soruşturması için Bursaya gelmesi 1 ayı buldu. ( Benim 15 gün boş beklemiş dosya yanlış yere geldiği için ) Daha sonra güvenlik soruşturması tamamlanıp Ankaraya gitti. Raporumda çalışabileceği iş alanları kısmında bir yazı yazmadığı için tekrardan rapor almam istendi. Bunu bana Ankara'dan söylediler. Üst bir yazıyla gelen dosya 1 hafta sonra Bursa emniyete geldi. Kendi ilimdeki emniyetten sağlık bakanlığına 1 haftada gitti. Sağlık bakanlığından hastaneye 10 günde gitti. Doktorlardan geçmem 1 hafta sürdü. Yeni çıkan raporu elime vermediler aynı yazıyla sağlık bakanlığına gönderdiler 1 hafta sürdü. Aynı sağlık bakanlığı kendi ilimdeki emniyete gönderdi 1 hafta sürdü. Tekrardan ankaraya gitmesi 1 hafta sürdü. Benimle beraber atananların raporunda sorun çıkmayanlar bu sırada komisyondan geçtiği için benimkiler bir sonraki komisyon tarafından değerlendirildi oda 15 günde 1 toplanıyormuş. Aynı sırada da 2 adet seçim olduğundan ve Ankara'da bomba filanda patlatıldığından 7 ayı buldu. Benimle beraber atanıpta hiçbir sorunu olmayanlar 1 buçuk ay önce iş başı yaptılar yani 5,5 ay sürdü onların da :)

Peki yeni rapor oranı yüzdesinde sıkıntı oldumu yani 40 ın Altına falan düştü mü

Evet bu konuda da dikkat etmek gerekiyor. Emniyetten gelen üst yazıda çalışamayacağı iş alanlarını doldurun gibi bir şey yazıyordu oldukça uzun bir şey. Doktorlar da okumadan sadece çalışamayacağım iş alanlarını belirttiler bu yüzden raporum yüzde 20 çıktı. Bende raporla beraber başhekime çıktım ve zorlu birkaç günün ardından hatayı hemen düzelttiler. Yüzde 40'ın altına düşenlerin ataması iptal oluyor. ilk atamalarda emniyete atanıpta raporu 40'ın altına düşen 7-8 kişi olmuş

20 Mayısta TSK ya atandım,ancak hala işbaşı yapmadım,güvenlik soruşturması devam ediyor

arkadaşlar peki 7225 guvenlık sorusturması şartı olmayan yerleşmelerde kaç ayda atama oluyor, ayrıca ankaraya götüreceğimiz evraklar hakkında bilgi verırmısınız.

asdqwe111 1 ay gibi bir süre içerisinde çalışmaya başlarsınız. Evraklar ise atandığınız kurumun sitesinde açıklanıyor ordan takip edebilirsiniz.

birkan01

Bahsettiğin çalışamayacağı iş alanları bölümünde ne yazıyor? Ve siz ne olarak atandınız?

Mustafa_33;

Uzun süre ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyor. Teknisyen yardımcısı olarak atandım :)

Üst Alt