Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 rapordan %90’a raporum çıkarsa ehliyetimi değiştirip araba kullanabilir miyim?

Fatihhhh

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba, 25.12.2012 tarihinde babamdan böbrek alarak nakil oldum. 25.12.2018 tarihinde de nörojen mesane problemi yüzünden red oldu. 1 haftadır diyalize giriyorum. Hali hazırda nakil sonrası %70 raporum var. Ben ÖTV’den yararlanıp araç almak için %90 rapor almak için yatmış olduğum devlet hastanesinde heyete baş vurup sonrasında (Diyalizede burda giriyorum) araba almak istiyorum. Engel bir durum var mı ? Fiziki hiç bir kusurum yok. B ehliyetim de var, H ye çevirip kendim sürmek istiyorum. Sıkıntı yaşar mıyım? Teşekkürler.

%90 engel ile ancak yakınların kullanmasi için veriliyor diye biliyorum H tipi ehliyet için fiziki bir engel olmalı ve araca bir aparat takilmali. Yalnisim var ise arkadaşlar yazsin.

Fatihhhh
%90 oranında rapor alabilirseniz ötv muafiyetli araç elbette alabilirsiniz. Mevcut B sınıfı ehliyetinizle de o aracı kullanabilirsiniz. Buna engel olacak hiç bir düzenleme yoktur.

@KKELEBEKK

Kısmet hanım. Bu dediğiniz rapor değerleri hala geçerli mi ? 2012 yılında böbrek nakli oldum ve % 70 rapor aldım. 2 hafta önce böbreğim red oldu ve diyalize başladım. Salı günü sağlık kuruluna randevum var. ÖTV indiriminden yararlanıp araba almak istiyoruz. % 90 rapor verilecek değil mi ?

@OturanBoğa bülent abi konu hakkında acil cevap almam gerekiyor. Salı günü kurula başvuracağım yardım eder misin ?

Benim % 91 engelli raporum var. Diyaliz hastasıyım. Bende yeni araç alacağım. Benim fiziki kusurum yok. 2012'de aldığım B sınıfı ehliyetim var. Sağlık kurulu aracı sen mi kullanacaksın dedi. Evet dedim. Haftaya cuma gel raporunu al dedi. Beni neler bekliyor şimdi. Ehliyetim değişecek mi ? Yardımcı olur musunuz ? OturanBoğa

Bu raporum ile ÖTV'siz araç alabilir miyim ?

Cuma günü raporumu aldım. Diyaliz hastasıyım. Rapor oranım % 90. Araç alabilir miyim ? Bir problem ile karşılaşır mıyım ?

Resimler;
V93m2Z.jpg

Geçmiş olsun. Artık H sınıfı ehliyet artık yok. Özel donanım gereken engellilerde donanımları tanımlamak ve sınırlama kodları için ehliyetlerini yenilemeleri gerekli ama %90 ve üzeri engelli ve donanım gerekmiyorsa ehliyeti şimdilik yenilemenize gerek yok diye biliyorum. Yinede ilgili bayii ve ilgili vergi dairesi ile görüşmen en sağlamı. Güncelleme veya ek talepleri olabilir.

Üst Alt