Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 Bipolar affektif bozukluk raporum var. 2022 ve Evde Bakım maaşı alabilir miyim?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben % 70 bipolar afektif bozukluk tanısıyla engelli bir bireyim. brahatsızlanmadan önce çalışabiliyordum. ama rahatsızlandıktan sonra bir işe girsem en fazla 2 veya 3 ay çalışabiliyorum. ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım. acaba ben engelli maaşı alabilir miyim?
bir de evde bakım maaşı hangi şartalardaki engelli bireylere veriliyor?
şimdiden teşekkür ederim

Geliriniz ve sosyal güvenceniz yoksa, 2022 maaşı alabilirsiniz. Bunun için defterdarlığa/malmdürülüğüne başvurmanız gerek.

Hanenizde kişi başına düşen gelir 318 tl'den azsa, ve şuradaki sağlık/bakıma muhtaçlık koşullarına uyuyorsanız, Evde Bakım Aylığı da alınabilir: Bakıma Muhtaç Özürlü Olma Kriterleri

%70 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelliyim evde bakım maaşı alabilirmiyim

merhaba bipolar affektif bozukluk (tedaviyle işlevselliği düzelmeyen) tanısıyla engelli bir bireyim. bu rahatsızlıktan dolayı çok zor çalışabiliyorum. devamlıda ilaç kullanmak zorunda oldugum için buda çalışmamı çok engelliyo. acaba evde bakım maaşı alabilirmiyim. eger alabilirsem bu maaş bana ömür boyumu bağlanıyo yoksa annem vefat ettiğinde maaşta otamatikman kesiliyomu

Evde Bakım maaşına başvurabilirsiniz.
Eğer maaş bağlanırsa, bu maaş sizin bakımınızı üstlenen kişiye verilir. Anneniz bakıcınız olarak atanmış ve sonra vefat etmişse, bakıcı değişikliği için başka bir akrabanızı gösterirsiniz, maaşı ona öder devlet.

evde bakım maaşı alabilmek için illa raporda ağır özürlü ibaresi olmasımı gerekir. yoksa %70 lik raporla ben başvuruda bulunabilirmiyim.

rapor oranı kaç yazarsa yeni yasaya göre çıkan rapor şekillerine göre orada ağır özürlü yerinin evet hayır kısmında evet yazması gerekiyor sanırım aslında bu siteye evde bakım aylığı almak için hastaneden alınan örnek bir rapor konulması şart

Raporda "ağır özürlü" ibaresi işaretli olmalıdır, ama daha da önemlisi, eve gelecek olan heyet bakıma muhtaçlık konusunda ikna olmalıdır.

Üst Alt