Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yıllık tam bağımlı raporum şimdi kısmi bağımlı oldu! Mağduruz..?

Furkan08

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Merhabalar . Evde bakım için 2019 da %80 tam bagımlı raporu aldık 2 yıllık 2021 de tam bagımlı %80 raporu aldık 5 yıllık 3 gün önce tekrar rapor aldık kısmi bagımlı %80 iki yıllık çıktı . İtiraz edeceğiz nasıl olurda böyle olur yardımcı olabilir misiniz?

Şizofreni tedavi ile düzelmeyen daha önce 4 kez rapor çıkardık 🙏🏻 son iki raporu tam bağımlıydı

Maalesef 2019 yılında değişen engelli raporu yönetmeliği ile birlikte engelli raporu oranlarında değişiklik yaptılar, tekerlekli sandalye kullanan omurilik felçli kişiye bile çoğu zaman kısmi bağımlı raporu veriyorlar, artık gerisini siz düşünün

30 gün içinde il sağlık müdürlüğüne rapora itiraz başvurusu yapabilirsiniz, itirazdan başkada yapılacak bişey yok

İtiraz edip ne diyeceğim mantıklı cevaplara açığım hastam daha kötü oldu iyi olmadı yani ilaçlar dozu yüksel di ?

@Furkan08, sürekli raporu yenilediğiniz zaman direk kısmi yapamıyorlar 5 yıllık süresiz tam bağımlı yapıp 5 sene sonra kısmi yapabiliyorlar bir arkadaşımız akülü sandalye de ellerini zor ayaklarını hiç kullanamıyor boynunu döndüremiyor başkasına muhtaç tam bağımlı raporunu kısmi yaptılar itiraz edildi başka hastaneye sevk oldu maalesef değişen bir şey olmadı

@bilgeadam verilen hak neden geri alınıyor anlamadım . Sonuç değişmeyince mahkeme ye falan gidebiliyormu ?

@Furkan08, süresiz rapor oldumu hastanın iyileşme olarak olarak görebiliyorlar itiraz et ama değişirmi zor mahkeme olayı baya zor bir iş her konuda mahkeme de haklı çıkarlar rapor tam bağımlı süresiz di iyi gördük kısmi verdik diyebilirler

İşte hasta iyi değil durumu daha kötü hatta beş yıl öncesine göre çok kötü durumu kafaya takmışlar gibi yani insanların maaşını keselim devletin parası mı yok ne anlamadım madem iyiydi başta niye verdiniz yedi yıldır bakımlıydı yedi yıl önce bundan iyiydi yani şu an daha kötü durumu ama bu sefer kısmi verdiler

@Furkan08, @OturanBoğa sizin yorumunuz bizim için çok kıymetli yardımcı olur musunuz

Bunlar tamamen hekimlerin kanaati,o zaman öyle uygun görmüşler şimdi biz böyle uygun bulduk dedikleri zaman devlet bile bir şey diyemiyor..heyet üyelerinden çoğunluğu kısmi bağımlı demiştir, raporlar çoğunluk yönünde onaylanıyor.

Maalesef bu gibi durumlar sık sık oluyor,sizin için, hasta için oldukca sıkıntılı ve yorucu bir durum.

İtiraz edin,bundan başka bir çözüm yok gibi .

@Furkan08,

@OğuzHan112, itiraz ettim Salı günü başka bir devlet hastanesine gideceğim de o hastaneninde gittiğim hastaneden farkı yok aslında benim hastam 20 yıldır üniversitede tedavi görüyor üniversite rapor vermeyi kapatmış bu raporu bize verenler daha önce üniversiteydi şimdi devlet hastaneleri ile bu şekilde imtihan oluyoruz işte hani gittiğim üniversite hastanesi kısmi bağımlı dese içim rahat edecek yani daha önce tam bağımlı dediler şimdi de kısmı diyorlar onlara güveneceğim ama bu hastaneler tedavi görmediğimiz yerler bizi mağdur ediyorlar

Anladım,bunlar sık görülen şeyler,Hakem hastaneye kadar gidin bakalım,zaten hakem hastaneye de gideceksiniz gibi görünüyor,umarım herşey yolunda gider

@Furkan08,

Gittiklerim zaten hakem hastane daha bir üçüncü bir hastaneye gider miyim gerekir mi acaba? İnşallah iyi olur çok teşekkür ederim

Üst Alt