Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%69 raporum var. Engelli Memur alımlarından yararlanmak için ne yapmalıyım?

Zuğaşi Berepe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.
25 yaşındayım. 2008 yılında ilik nakli oldum.
Tedavi uzun ve zordu , iki ay önce sağlık kurulu raporumu aldım. Engelli derecem "%69" ve "sürekli".
Artık bi şekilde kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.
Devletin engelli memur sıfatından yararlanmak istiyorum , bunun için ne yapmam gerek ?
Memur sıfatını kazanabilmek için , KPSS veya EMSS sınavlarına katılım şart mı ?
Şuan hiçbir konuda bilgim olmadığı için bu şekilde sizleri rahatsız ediyorum , yanlış yaptıysam affola.
Şimdiden teşekkür ederim.

evet arkadaşım devlette bir şekilde memur olmak istiyorsan bu 2 sınavdan birine girmen lazım.

S.a öncelikle geçmiş olsun ve ayrıca rahatsızlık değil bunun adı bilgi alışverişidir!!! kimse bu durumdan rahatsız olmaz arkadaşın dediği gibi ya kpss veya 2014 emss girmen gerekiyor ki bir şekilde kazanır/atanır isen devlet memuru olabilirsin.. Ama tavsiyem her iki konu üzerine yoğunlaşman fazla zaman kalmadı yeni olduğun için çok sıkı çalış ve tercihin emss den yana olsun derim.. bu pozisyon da atanman daha kolay ve rakiplerinin sayısıda kpss göre deve de kulak misali ....

hasaner , mayhan2515 güzel cevaplarınız için teşekkür ederim , lâkin birşey daha öğrenmek istiyorum.
Memur olarak değil de normal işçi olarak girilen işlerde , iş olanağı nedir. illâ ki memuriyete göre daha zordur / zahmetlidir.

Sanırım KPSS ve EMSS aynı anda girilmiyor. Bende EMSS ' den girmeden yanayım.
Peki bunun için nasıl ve nereye başvurabilirim. Şimdiden başvursak bir geçerliliği olur mu ?

Bir bilgisi olan yok mudur arkadaşlar :\

Zuğaşi Berepe;

Merhaba. Öncelikle Belirtmek lazım ki her ne olursa olsun En kötü EMSS girmeniz için Lise Mezunu olmanız gerekiyor , aynı şartta KPSS sınavı içinde geçerli.

Öğretim düzeniyiz Ortaöğretim altında ise EMSS Kura usulü başvuru yapmanız gerekir.

EMSS soruları kolay gibi görünsede bilgi önemldir. KPSS tarzında sorular gelmektedir.

Lise mezunu : 50,000 Kişi ile yarısırsınız. Önlisans Mezunu: 5,000 Kişi ile yarısırsınız Bu çok önemli bi faktör ki kendım biliyorumm Lise mezunu olduqum için atanamadım:)

2014 senesinde EMSS sınav takviminde varmıs ( ÖSYM'DEN bilgi alınmıstır) ama tarih olarak belli değil.

ÖSYM yaptığı için EMSS sınavını Herşeyi ÖYSM'nın sitesinden öğreneceğiz. Bizde bekliyoruz:)

Kpss sınavı içinde aynısı ÖSYM yaptığı için Genel Başvuruları siteden takip edeceğiz.

Önceliğiniz daima EMSS olsun. KPSS 'den atanmak cok zor. hatta imkansız diyelim.

FaCia;

Cevabın için çok teşekkürler dostum.
Açıktan üniversite okuyorum , ikinci sınıftayım ama dört yıllık okuyorum.
Böyle olacağını bilsem iki yıllık yazardım. Neyse kısmet.
Bekleyeceğiz artık.
Bir yandan özel sektörüde denemeliyim diye düşünüyorum ama aldığım tavsiyeler hiç de olumlu değil.
Aranızda özel sektörde çalışıp , hem maddi anlamda hemde mânevi anlamda memnun olan var mı acaba arkadaşlar aranızda ?

Zuğaşi Berepe;

S.a memur olmadan en son ki işimden örnek vereyim 27 ay özel bir şirket de çalışıyordum maaş ii ama diyebilirim ki bana 1000 TL verdiyse benden 5000 10000 TL kazanmadan bırakmıyordu daha sosyal hayatdanda yoksun olduğundan bahsetmiyorum kısaca sı kardeş özel den uzak durmak lazım ama ne yaparsın olmazsa olmaz bir şey bu önemli olan hayırlı kişilere rast gelmek yoksa sıkıntı her erde vardır ama şunu da söyleyeyim 4 yıllık okuyorsun ya istersen 2 sınıftan ayrılabilirsin tasdikname alarak yani ön lisans mss den atanman daha yüksek yinede sen bilirsin istersende liseden gir (KPSS hemde EMSS ) bahtına ne çıkarsa artık ...Allah yardımcın olsun....

@mayhan2515 ; Haklısın kardeş , kiminle konuşsam aynı şeyi söylüyor.
Böyle hayata ben ne diyeyim.. Çalışmasan bir dert çalışsan bir dert. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bende dediğin gibi iki yıllık lisansımı almak için uğraşacağım . Ayrıca İBB Sosyal Hizmetler ile görüştüm. EMSS sınavı açıklandığından sonra ücretsiz kurs verilecekmiş.
Bir sekilde bu sınava hazırlanmaya çalışacağız artık.

@sivaslı; Allah yardımcın olsun kardes..

Zuğaşi Berepe;

Evet kardeş belli oldu.. 31,08,2014

Üst Alt