Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş maaşı alıyoruz ,2022'den de yararlanmak için ne yapmamız gerek? [Soru]

Konular
39
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar. annem 65 yaş maaşı alıyor. şimdi de özürlü maaşı için müracaat ettik. 25.09.2008 tarihi itibariyle evrak tahsis servisine gönderildi diyor.
bu maaşı almaya hak kazandıkmı yada incelenecek mi anlamı taşıyor, ne dersiniz?

İki maaş da aynı kanuna dayanıyor. Bildiğim kadarıyla, anneniz şu anda üç aylık 530 civarı alıyor? Öyleyse, şimdi sakatlık oranının %70 ve üzerinde olduğu raporla belgelenirse, bu maaş üç aylık 808 ytl'ye yükseltilir.
Yani hem yaşlılık hem sakaltık maaşı aynı anda ödenmez. Onun yerine yaşlılık aylığı (sağlık şartları uygunsa) arttırılır.

Benim bildiğim bu.

annem 6 yıldır yaşlılık maaşı alıyor. 3 ayda 269.50 ytl alıyor. temmuz sonunda %83 ağır özürlü raporu aldı ve sgk na gönderdik. 25.09.2008 tarihinde evrak takipte evrak tahsisi servisine gönderildi diyor. ben bunu soruyorum. şuan hak ettikmi diye

hak kazanıp kazanmadığı evrak tahsise gönderilişinden anlaşılmaz.
Diğer ibareler nelerdir?

başka ibare yok. sadece annemin ilk 65 yaş maaşı aldığı zaman la alakalı şeyler. var. 2002 yılına ait

o zaman beklemekten başka bir şey gelmez elden. Bu haliyle bir şey anlaşılmaz çünkü.
Ama rapor oranı yeterliyse, her hengi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Rahat olun...

• SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ

ÖDEME DURUMU
    16/05/2002 TARİHİNDE İLK AYLIK ÖDEME.

TANITIM KARTI
    23/05/2002 TARİHİNDE ÖZEL BELGESİ HAZIRLANDI

TAHSİS EVRAK TAHSİS SERVİSİNE GÖNDERİLDİ. 25/09/2008
bunlar yazıyor. bizim aldığımız raporda %83 ağır özürlü 2022 den yararlanabilir yazıyor.

Maaşı en yüksek 2022 maaşına (3 ayda 808 ytl) yükseltilecektir. Bir sorun olmaz bence.

yani evrağın tahsis servisine gönderilmesi demek %100 maaş bağlandı anlamına gelmemktedir onumu anlayayım.

Üst Alt