Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 rapor ile otv'siz arac alınabılır mi?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar kısmet olursa belkı ılerde bı araç alabılırız babam emeklı olursa ama raporum 63 araç alabılırmıyım otv sız

malesef alamazsınız ortapedik bi engel varsa alınabilir ama ortapedik bi engel yoksa alamazsınız ehliyetinizdede h sınıfı yazması lazım %46 var bende bende denedim ama olmadı :)

%90 olması lazım dımı bıde ehlıyetım yok ehlıyet olmasa alamazmıyım

devran29

özrün otepedik ise %40 ve üzeri yeterli ama ortapedik değilse %90 ve üzeri rapor ile araç alınabilir..%90 üzeri raporu olanada aracı kullanma izni verilmez. 1. derece yakınlarına anne,baba,kardeş gibi kullanabilirler..rapor üzerinden arac alman için elbette önce ehliyetin olması lazım..

ortopedik eng varsa ve araç kullanmana mani ise araca takılan tertibatla (gaz,fren.vitese takılan tertibat)sorun gideriliyorsa % de önemli değil araç alabilirsin... birde h sınıfı ehliyete alman lazım...

şimdi yanlış bilinen bir şeyi düzeltelim bu yazıyı okumak isteyen olursa ortopedik engelli için %40 diye bir olay yok %5bile olsa doktor özel tertibatlı araç kullanımı için sağlık kurulu heyyetine sevki uygundur ibaresi yazıldığı zaman sağlık kurulu tarafından belirli aparat yazılıp ehliyetinizi alabiliyorusunuz. Başka rahatsızlık türlerindede aslında araştırmak lazım belki 40 la alınabilen rahatsızlık vardır. diğer durumda neden 90 olması lazım tansiyon hastası şeker hastası yada farklı rahatsızlığı bulunan kişilerin araç sürerken kriz ve benzeri rahatsızlık geçirmeleri düşünülerek büyük ihtimalle verilmiyor.

nasıl yanı arac suremezmıyım sımdı %90 olursa bu ne sacmalık yanı kardesım surecek ben suremıcem boyle bısey olabılırmı madem suremeyecegım ıcın ehlıyetı nıye verıyorlar yanlısın olmasın

yanı o arac alınsa dahı ben suremem dımı oyle bakacam bu ne sacmalık ya

elgel durumum okb takıntı hastalıgı 1 kulagım sagır panık atak depresyon bozuklugu bedensel olarak hıc sorunum yok cok sukur ama boyle sacmalık olmazkı

devran29

zaten bu soylediğin rahatsızlıklarla %90 rapor vereceklerini sanmıyorum,o kadar basit bişi değil %90 rapor almak..ortapedik özrün yok ise araç alamazsın..ama bu rahatsızlıklarının arasına %2 %3 bile olsa ortapedi girerse alırsın..%90 rapor alıp araç kullandırmamaları saçmalık diyosun,neresi saçmalık.? %90 rapor var ise trafiğe çıkartmazlar..

Olurmu ya

Peki kolsuz adami tirafige cikartiyorlar sagir adami trafige cikartiyorlar onlara serbetse neden bana serbest olmasin

Kolu bacağı olmayan birine %90 rapor vermiyorlar ama..yani bu kol'a bacağa bakmıyor,rapor oranına bakıyor..sonuç olarak..ortepedik sorunun varsa %40 ve üzeri rapor ile arabanı alıp kullanabilirsin..eğer ortapedik sorunun yok ise %90 rapor ile araba alırsın ama sen değil 1.derecedeki yakınların kullanır..başkada bir açıklaması yok bunun güzel kardeşim..

@90 ve üstü oranla alınan aracı herkes kullanır herhangi bir kısıtlama yoktur. Ehliyet varsa engellinin kendisi de kullanır.

söylediğin rahatsızlıkla ötv indirimli araç alamazsın, işitme engellilerin ötv indirimi yok...
bu yapılan ötv indirimi ortopedik eng kişilerin günlük yaşamındaki yaşadığı zorlukları kolaylaştırmak içindir...
[FONT=sans-serif]okb takıntı hastalığı [/FONT]böyle bir hastalığın varsa doktoruna danış, trafikte normal kişi çıldırıyor sana şimdiden kolay gelsin...

okb takıntı hastalıgı trafıkte sorun olmaz sanmam o zaman neden ehlıyet verdıler arac surmesını cok ıyı bılıyorum hıc sıkıntı yasamadım ama bazı arkadasların dedıgıne gore raporum yuzde 90 olursa ehlıyetım ıptal edılecekmıs ben suremıceksem ne ıse yarar o araba

Doktor sor dediğim aldığın raporla git ve danış tedbir amaçlı bence faydası olur...
Van da vergi dairesine gidip kesin olarak aklına takılan bütün soruları sor... Ileride sürprizlerle karşılaşma

Peki topuk dikeni icin yizde 5 vermezlermi elgel orani yuzde 5 bile olursa 90 olmadan alabilirmiyim aracu

Trafik tecil subesine sordum doktor izin verirse kullanabilirsuniz dediler

devran29
89 bile olsa alamazsınız araç.
Her %90 raporlunun ehliyeti iptal diye birşey yok, sevk ederler, doktor sürücü olur derse bir sorun olmaz.

Her ne kadar bu konuda yasal bir eksiklik yok idiyse de, bugüne kadar varolan uygulama, "%90 ve üzeri raporla alınan aracı ya araç sahibi ya da diğerleri kullanabilir" şeklindeydi.%90 ve üzeri raporu olan kişinin sürücü belgesi varsa, bu rapora karşılık aldığı aracı hem kendisi kullanabilir, hem 3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler, hem de noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü.

Merhaba

Ya benim hastaligim arac surmeme engel degil cokta guzel surerim.araci hic sorun yasamadim.cok sukur rapor oranimda yeterli degil almak istersem ulan memur olamadik bari bi arabamiz olssaydi

pasa_43
%90 ve üzeri raporloa alınmış aracın kullanımında 3.dereceye kadar kan bağı olanlar şeklinde bir kısıtlama yoktur, o aracı istisnasız herkes kullanır, noterden sürücü olarak atanmış olmak da gerekmez, sokaktan çevireceğiniz hiç tanımadığınız biri bile kullanır.

ufuk abım bu guzel bırsey tek korkum ehlyetımı almasınlar gercı dedıınız gıbı doktor ızın verırse sıkıntı olmaz cunku trafık subesınede sordum onlarda aynı cevabı verdı doktor onaylarsa sorun yok dedıler ama ızın vermese ehlıyetınız ıptal olur ve kullanamassınız dedıler

ya babam memur emeklı olacak belkı dedık emeklı ıkramıyesı ıle bı arac alalım oda zaten oranım yetmıyo

Üst Alt