Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 Raporla ÖTV'siz aldığım aracı kimler kullanabilir?

lion96

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. %60 engelli raporum var araba alacağım şuan ki kanuna göre aracı sadece ben mi sürebilirim yoksa noterden 2 kişinin ismini yazdırabilirmiyim ? Ve 2 sene sonra ikinci aracımı alacak olsam yine indirimli alabilirmiyim yoksa 5 yıl mı beklemem lazım indirimli ikinci aracımı almak için

Engeliniz ne, araç tertibatlı mı olacak otomatik mi ona göre cevap değişir.

@Ufukalp

Sağ kolum yok sadece toğuz olacak direksiyonda

ötv muafiyeti konusunda 2016da değişen sürücü raporlarında hala belirsizlik var. Eğer raporunuz 2015 ve geri döneme aitse ötv muafiyet ibaresi varsa alırsınz.

lion96 Ortopedik özürden dolayı alınan araçlarda TSE onayı ile 3. kan hısımlarına kadar kullanabilir, 5 yıl içinde indirimli araç alma hakkınız 1 tanedir

aldığım aracı sadece ben mi sürebilirim ? direksiyonda topuz olacak sadece ?

s.a arkadaşlar araç alacam yüzde 60 raporum var ehliyetimde otomatik vites ve direksiyonda topuz olacak yazıyor bir takipçi arkadaş var ona sordum araçı alırsın ama sadece sen sürersin diyor bir başkası süremez diyor doğruluk payı var mı acaba ? topuz özel donanıma mı geçiyor ki ?

Kardeşim engelin nedir?. Aracı tse onaylatınca 1. derece yakınların kullanır merak etme.

%60 la aldığınız araçta aparat olarak baya bir tertibat vardır ama tseye gidip onlara gösterin onlar tertibata göre kullanılır yada kullanılmaz diyormuş

lion96 Ortopedik özürden dolayı alınan araçlarda TSE onayı ile 3. kan hısımlarına kadar kullanabilir, 5 yıl içinde indirimli araç alma hakkınız 1 tanedir
yalnız oradada bir husus var araç içindeki aparat başkalarının kullanabilmesine mani olmayacak derecede ise deniyor tse ondan sonra tamam diyor. yani aparatın şeklide önemli.

s.a arkadaşlar araç alacam yüzde 60 raporum var ehliyetimde otomatik vites ve direksiyonda topuz olacak yazıyor bir takipçi arkadaş var ona sordum araçı alırsın ama sadece sen sürersin diyor bir başkası süremez diyor doğruluk payı var mı acaba ? topuz özel donanıma mı geçiyor ki ?
topuz özel donanım olarak geçmiyor ama takmazssanız polis ceza kesebilir çünkü yeni ehliyetlerde kısıtlama kodları var çok belli oluyor öbür taraftan otomatik vites artık tekbaşına aparat olarak geçiyor otomatik vitesle alırsınız ama ondada kodunuz 78 yani sadece otomatik vites sürebilir ise sıkıntı yok deniyor ama 1002 yazıyorsa onda sıkıntı oluyormuş çünkü 1002 otomatik sürebilir ibaresi ve normal insanlardada o alınacakmış artık otomatik vites araçlar için yani bir espirisi yokmuş ama alanlar varsa yazarlarsa iyi olur en azından bilgimiz olur. 10 02 ile ilgili bir arkadaş araç almış 2 3 ay sonra vergi dairesi indirimi geri istemişti onun davasıda ne oldu bilmiyorum ama böyle bir durum var.

Üst Alt