Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ayda 1 kontrole gidilmezse çevirmede ehliyet ne olur?

demo6

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, epilepsi hastasıyım doktorum 6 ayda 1 kontrol şartıyla ehliyet verdi. Doktorum farklı bir şehirde olduğu için 6 ayda bir gitmem mümkün olmuyor. Konttol sürem geçmesine rağmen çevirmeye denk gelirsem ne olur ? Daha önce bu durumu yaşıyan var mı ? Bir de 6 ayda 1 normal muayene olur gibi gitmek yeterli oluyor mu ?

Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Banada 6 ayda 1 kontrol şartı koyuldu. Daha doğrusu ilk sürücü sağlık raporu alırken psikiyatri doktoru 6 ayda 1 kontrol şartı koydu. Son gidişimde sana yılda 1 kontrol şartı koydum dedi ama rapora baktım 6 ayda 1 kontrol şartı vermiş. Doktorlar risk almıyor. İlk raporda öyle verdiler diye o doktorda aynısını veriyor. Bunada şükür. 6 ayda 1 gidiyorum. İşim yarım saat sürmüyor.
Gelirsek ilk soruna. Ehliyetsiz araç sürmekten 12bin tl yi aşkın bir ceza tutarı var. Önce ceza yersin. Polis aracını bağlayabilir, sürücü değiştirip yola devam ettirmeyebilir. Bu duruma düşmemek en mantıklısı. İşe şansa bırakmamak gerekecek bir konu.

@dreamfail,
6 ayda bir normal randevu alıp muayene olmaya mı gidiyorsunuz yoksa aile hekiminden sürücü raporu için sevk alıp mı gidiyorsunuz ?

Arabayı sattığım için geçen sene Ocak/2024 'te biten kontrolüme 1 senedir gitmiyorum. Araba alırsam giderim diye düşünüyordum, böyle bir imkanım var mı yoksa kontrole gitmediğim için ehliyetim iptal olmuş olabilir mi?

@osmangazi, iptal olmaz e devletten bak sürücü belgesi ve şahıslara yazılan cezalar da sürücü belgenize ait bir iptal bilgisi yoktur yazar

@Hayati4405 O zaman niye bize verilen şartlarda kontrol randevusuna geleyim ki? Kafama göre gelirim o zaman.

Asıl sorudan uzaklaştık, acaba kontrole gitmesek bu çevirmede gözüküyor mu ?

Üst Alt