Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay süreli engelli raporu varken doktor sevki ile süre beklemeden yeniden heyete girilebilir mi?

Feyle

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi forumlar,

Aşağıdaki yönetmelik maddesine göre bir durum hakkında görüşlerinizi almak istiyorum:

ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK – Raporların geçerlilik süresi

(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

Şimdi benim durumum şöyle:

19 Ocak’ta bipolar tanısıyla heyete girdim ancak takip olmadığı gerekçesiyle %0 engel oranı verildi ve rapor 6 ay süreli düzenlendi.

24 Nisan’da ise psikiyatri doktoru yeniden değerlendirme uygun görerek bir not kağıdına “sağlık kurulu” şeklinde not yazıp kaşeledi.

Burada merak ettiğim noktalar şunlar:

- Doktorun bu şekilde (not kağıdı + kaşe) sevk etmesi resmi olarak geçerli midir?
- Bu sevkle tekrar sağlık kuruluna girilebilir mi?
- Yönetmeliğin ilgili maddesine göre 6 aylık süre dolmadan yeniden heyete girme hakkı doğar mı?

Benim anladığım kadarıyla, eğer “mevcut durumda değişiklik” hekim tarafından uygun görülmüşse süre beklenmeden yeniden değerlendirme yapılabilmesi gerekiyor. Ancak uygulamada hastaneler bunu kabul ediyor mu, tecrübesi olan var mı?

Bilgisi veya benzer tecrübesi olanların paylaşmasını rica ederim.

@Feyle, bu 4.maddeyi takan yok bana göre. Madde iyi söylüyor ama uygulama sıfır sıfır sıfır

İstersen 2 ay daha bekle bu sefer oran verirler.

Sağlık kurulunda çalışan tıbbi sekreter arkadaşım var, o da 6 ay bekleyeceksin diyor, neye istinaden diyorum, makul cevap veremiyor.

Üst Alt