Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%59 raporu olan işitme engelli babam adına ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

calypso

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba durumumuz şu babamın Yüzde 59 özürlü raporu var özürü sol kulağının bir işyeri kazası sonucu deformasyon olması işitme kaybı var bu kulakta
B sınıfı ehliyeti var sıfır araba alabilmek için benim şu ana kadar öğrendiklerim:%40 indirim oluyormuş,öncelikle ehliyetin H sınıfı olması gerekiyormuş bunu sorduk 800tl-1000tl civarı ödersek H sınıfına geçiyormuş sınava girecekmiş ama ve kendi arabasından başka araba kullanamıyormuş H sınıfı araba olması gerekiyormuş ve ''özel tertibatlı araba alacağız'' yazan bir rapor daha alacakmışız
sonra bu raporla araba alacağımız mağazaya gidip nasıl alacağız bu özel tertibat nasıl olur bilmiyorum biz yaptırırız yada siz yaptırırsınız dediler otomatik vites olur dediler çünkü babamın kulağı dışında bir özür durumu yok.birde tavsiye edeceğiniz araçlar ve markalar neler? daha çok az yakan stationwagon tarzı araba almak istiyoruz
birde mağazalarda 2.el arabalarda geçerli mi bu durum

Ortopedik engeli olmadığı için ne kendisi kullanmak için, nede yakınlarının kullanması için araç alımında ÖTV'den muaf olamaz babanız.

5-6 tane firmayı aradım hepsi olur dedi durumumu tek tek anlattım.burda yazdığım gibi
ben bu şekilde alan varsa nasıl yaptı ne kadar nereye masraf yaptı diye soruyorum

O firmalar işitme engeli için ne tür bir özel donanım düşünüyorlarmış acaba...

bilmiyorum sordum durumu anlattım olur dediler ben onların yalancısıyım,eğer böyle bir indirim olmazsa olmaz yani sorun değil

Sorun olup olmaması şurda, işitme engeli için özel donanım ibaresi vermezler ve siz almak için boşuna hastane hastane uğraşmış olursunuz.

Tamam tesekkürler öğrenmiş oldum hiç bosuna ugrasmam dediğiniz gibi

Üst Alt