Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 raporla hangi şartlarda emekli olabilirim?

stratus

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba, bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
ben yeni oranlarla %58 (eski %80) raporluyum. engelli kadrosu ile vergi indiriminden yararlanarak çalışıyorum. 1900 prim günüm var.
malulen emekli olabilmek için biraz araştırma yaptım dilekçeyi nereye vermem gerekiyor diye ama bulunduğum yerdeki bir ssk görevlisi bana 01/01/2009 tarihinden itibaren malulen emekli olabilmek için artık ssk girişinin 15 yıl olması gerektiğini başka türlü maaş alamayacağımı söyledi ve benim zaten karışık olan kafam iyice karıştı.
küçük bir yerde yaşıyorum ve çok fazla bilgi alabileceğim yer yok. akşamdan beri nerdeyse her yere baktım birşey bulamadım. benim öğrenmek istediğim gerçekten böyle saçma bir şeyin olup olmadığı.
bir de sizlerin verdiği emeklilik tablolarını inceledim ama anlamadığım birşey va,r bana raporu verirlerken artık %60 üstünün direk işgörmez olduğunu %80 lerin artık olmadığını söylediler. ama tablolarda %58 le ben 1. derece değil 2.derece engelli gözüküyorum
buradaki oran farklılığını açıklar mısınız?

teşekkür ederim...

%58'le malulen değil, işgücü kaybından dolayı erken emekli olabilirsiniz. Bu da, ilk sigorta priminizin yattığı tarihe bağlı?

teşekkür ederim.peki bana iş görmez raporu verilirse yinede ilk sigortamı geçerli olacak...?

%58 le malülen emekli olamassınız eger vergi indiriminden faydalanıyorsanız 3. dereceden erken emekli olmahakkınız var ilk ssk başlangıcınız kaç yılında başladı bilgi verirmisiniz

ilk ssk başlangıcım 2003 de. beni burda çok farklı yönlendiriyorlardı.daha önceki raporum %80 gözden şimdiki oran düşürülmesi ile %58.aslında hastane bana işgörmez raporu verecekti ama doktordan çok rica ettik vermesinler diye ben 1800 günü doldurmaya çalışıyordum.bu sene rapor yenileyeceğim ve doktor bu sefer işgörmez verecek çünkü hastalığım sürekli ilerliyor.bu durumda malul olabilirim ama değilmi?teşekkür ederim..

Malulen emeklilik şartlarından biriside %60 işgücü kaybınızın olması gerekmektedir.İş göremez raporu alsanız bile malulen emekli olamzsınız.Çünkü yazdığınız oran malulen emeklilik oranının altında.%80 raporonuz varken neden 2.bir rapor aldınız?

vergi dairesinden istediler raporlar yenilenecekmiş diye eski raporlar geçersizmiş benim raporum sürekliydi şimdiki malullüğün %60 olduğunu biliyorum bana %60 vereceklerdi hatta bu sene rapor yenilemem gerekiyor çünkü raporumu 2 senelik verdiler bu yüzden..

%80 le vergi indiriminden yararlanıyormuydunuz?

aslında bu konu da epey karışık büyük bir firmada çalıştım ben ve ve vergi indiriminden yararlandığımı sanıyordum çünkü maaşıma yansıyan bir miktar vardı sağlık sorunlarından dolayı oradan ayrıldım ve şimdiki çalıştığım yere girdim vergi indirimi için raporumun yenilenmesini istediler rapor yenileyip başvuru yaptığımda eski iş yerinin maliyeye bildirmediğini gördük indirimi kafalarına göre vermişler maliye bizdeki ilk kaydınız bu dedi...yani %80 le yok

işe girmeden önce elimde askeriyenin verdiği rapor vardı işe girince işveren vasıtası ile 6 ay sonra %80 rapor aldım ve o raporla 1.5 sene çalıştım.

Peki aldığınız raporla sizi engelli kadrosuna aldımı?

evet orda engelli kadrosu ile çalıştım vergi indiriminden yararlandım diye biliyorum ama maliyede gözükmüyor

maliye bizde kaydınız yok firma buraya bildirmemiş diyor bana ama ben engelli kadrosuna geçince maaşımda artış da yaptılar

Maliyede kaydınız yoksa İşveren kendi kendine yapmış.Şimdi yapacağınız tek şey kontrole gittiğinizde %80 raporu beraberinizde götürün ve heyete gösterin.Sonucun olumlu olacağını düşünüyorum.

çok teşekkür ederim sağolun çok yardımcı oldunuz iyi akşamlar...

Üst Alt