Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 sol koldan raporum var. Ehliyet alamadım! Araç alabilir miyim?

aydosv

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%56 ortopedik engelli raporun var,2008 yılında aldığım , h sınıfı ehliyet almak için başvurdum ama bana sol kolum dirseğin altından konjenital olarak olmadığı için sürücü olamaz yazdılar, ben alamıyorum ama babam yada abim kullanacak şekilde ÖTV indirimli araç alabilirmiyiz ? Yardımcı olursanız sevinirim..

Ehliyet alamaz demişler , nasıl ehliyeti olunca alacaksınız ? Anlamadım ben

iyi günler konunun benzerleri forumda mevcut aslında ara demiş olsanız bu konuyla ilgili konular var https://www.engelliler.biz/forum/oz...inda-vergi-avantajindan-yararlanabilir-6.html böyle bir konu açılmış
birde bakanlık tebliği yayınlanmış sol kol engilliler ötv den yararlanır diye Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
sol kol engelli ehliyet ve araç alır aslında sizde organ rahatsızlığı falan da mı var koldan hariç.
Buda oturan boğa yani Bülent abimizin konadaki paylaşımlarından birisi
GİB'nın sol el için ötv istisnası olacağına dair net bir özelgesi (Kaynak: GİB web sitesi)

aydosv

sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgesi almanıza mani bir durum yok. Önce doğru kısıtlama kodu içeren sürücü belgesi almalısınız, sonra da bir engelli raporu çıkartıp onunla ötv'siz araç alacaksınız.

Oturan boğa ben ehliyet için hastaneye gittim ama bana sürücü olamazsın dediler ,hangi ehliyet kodunu almalıyım ? Nerde hata yapıyoruz ?

aydosv

Hassiktirsinler!

(Özel hastane de olur) biz uzman hekime gideceksin ve sürücü yönetmeliği'Ne göre rapor isteyeceksin. O raporu doldurup imzalayacak ve il sağlık komisyonuna sevk edecek. İl sağlık komisyonu kısıtlama kodlarını belirleyecek ve sürücü olur raporu verecek. Sonra sürücü kursuna gidip ehliyetini alacaksın.

Sonra da ötv'siz araç için engelli sağlık kurulu raporu çıkartacaksın (bu konuda yukarda BLACKSAGAT arkadaşımız gerekli bilgiyi yazmış zaten)

Üst Alt