Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

yüce

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
edip kardeş ben yüde 56 özürlüyüm 2600 gün pirim var ilk sgrta nosunu 1994 te çıraklık eyitimden aldım 1999 da sigortam ödemeye başlandı askerlik orçlanmasıda var 550 gün ben nezaman malülen emekli olabilirim bilgini paylaşırmısın yücel saygılar 05306959919

2008_oncesi.PNG
malulen emekli olmanız için % 60 ve üzeri raporunuz olması gerekir...siz vergi indirimi hakkını elde edip,yaşlılık emekliliği olacaksınız...1994 yılının hangi gün ve ay girişiniz yapılmışsa,tabloya göre prim ödemeniz olması gerekir..

Yücel bey,
Staj başlangıcı ilk işe giriş sayılmaz 1999 yılından itibaren hesaplama yapılacak yalnız tek başına rapor olması size erken emeklilik hakkı vermez raporunuz ile vergi indirim hakkı almalısınız ki erken emeklilik hakkından faydalana bilesiniz,
56% raporunuz ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz.
gün/ay/1999+18 : ../.../2017 yılında emekli olabilirsiniz.
Askerlik yaptığınız tarihi vermemişseniz 1999 yılından önce askerlik yapmış iseniz 18 ay geri gider . 1999 dan sonra askerlik yapmış iseniz 18 ay prim süresi eklenir.
NOT: Malulen emekli olmak için 60% ve üzeri raporunuz olması gerekli ..

merhaba kardeşim ben sigorta nomu kalfalık okulundan aldm 1994 de ama askerden sonra giriş tarihim 1999 ekimi 2600 günm var 2007 nin mart 13 de iş kazası geçirdm yüze 56 özürlü oldum "%38 iş göremz emeklisyim malül emeklisi olmak için ekadar sürem var askerliğimi 550 gün yaptım şu an çalışamıyorum hep ağrı kesici hap kullanıyorumben çalışamadğım günleri ödesem emekli olbilirmym bilgilerini bekliyorum kardeşim tel den görüşe bilirim saygılar yücel karaduman 05306959919

Askerlik borçlanması yaparak hem prim gününüzü arttırabilirsiniz hem de sigorta başlangıç tarihinizi öne alabilirsiniz.

Erken Yaşlılık emekliliği için yukarıda arkadaşların aktardığı bilgilere tabisiniz. Ve bunun için önce defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmelisiniz (yani Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış % 40 ve üzeri rapor almalısınız)

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bülent kardeşim selmlr sana bişey danışacağm egllilerin çaışamadıgı günleri borçlanıp siorta günlerini tamamlama gibi bir knun varmı bilginiz varmı acaba selamlar yücel karaduman 5306959919 lütfen bilgi

Yok Yücel bey, boş günlerin sigorta primlerini ödemek gibi bir uygulama söz konusu değil

merabalar bülent bey ben size bişey danışacağım benm ilk sigorta girişim 1994 cıraklık eğitim merkezinden aldım sonrada 1999 eylülda sigorta girşvar prim güsayım 2700 ben 2007 de işkazasından %52 özürlü oldum 3 cü derecedenvergi indrmim var 540 gün askerlik borçlanmam var ben nekadar rapor alırsam malul emeklisi olabilirm şu an işgöremez emeklisiyim şu an psiktrı tedavim devam ediyor yücel karaduman 5306959919 selamlar

bülent bey,ssk evrak takibinde,dosya kapandı diyor.fakat ben bakıyorum tahsis numarası göremiyorum.türkiye gov tr ye ne zaman yansır.04-03-2014 dosya kapandı yazıyor.

Üst Alt