Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 raporum var, 2007'de işe girdim. Ne zaman emekli olurum?

hilaldastan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlarbu sorum herkeze % 55 engelliyim 2007 yılında işe girdim ve hayla çalışıyorum ben ne zaman emekli olabilirim . Bu konuda beni bilgilendiriseniz çok mutlu olucam tekrardan iyi akşamlar.

İyi akşamlar.
Vergi indirimine hak kazanıp kazanmadığına dair bilgi vermemişsin. ancak, yararlanıyormuşsun gibi düşünerek cevap verirsem, senin içinde aynı durum geçerli, yani 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prim gününü tamamladığın zaman emekli olursun.

ben sgk. baktım ne zaman emekli olabilirim diye, bir yer var, orayı açtım ve 13 yıl yazdı .

Lodos'un yazdığı gibi, 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olabilirsin.

sgk munda yazana degil vergi indiriminden faydalanıyormusunuz bilgi verirseniz seviniriz arkadaşlar daha detaylı bilgiler verecektir

SSK sitesi engellilerin emeklilik süresini yanlış hesaplıyor.

vergi indirimim yok. sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim

Iyi günler efendim şimdik benim sorunum şu bikere daha atmıştım ben size mail bu sorun için . Yanlız benim kafamı karıştıran bir şey var. %55 engelliyim 4400 primim var ama yanlız şöyle bir şey oldu sgk internet sayfasından açtım ne zaman emekli olursunuz diye bir yer var oraya girdim hesapladım 13 yıl sonra emekli olabilirim . Bunu oturan boğa diye bir kişi var onada yazdım bana şöyle bir mesaj attı siz 20 yıl çalışıcaksınız dedi . şimdik ben hesaplıyorum 13*365 çarparsam 4745 e benim primim de 4400 olduğuna göre bana bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinicem
not(2 yıl bir şirkette çalıştım ve haylada çalışıyorum 2 yıl sığortam ödedi .2007 yılında girdim.):(

Iyi günler arkadaşlar benim % 55 engelli raporum var.ama vergi indirimim yok.ben daha önce bu konu hakkında burada üye olan lodos denizcisi anlatmıştım .bana 20 yıl primin doluck demişti .yani 13 yıl çalışıp 8 yılda emekli olmamı beklicem . 8 yıl yaşimı oluyor . Bunu bana anlatacak birileri varmı? 01.05.2004 tarihinden itibarenaylık prim ve hizmet sistemi uygulamasına geçilmiştir.bu tarihte staj yaptım . Ama siğorta girişimi yapmışlar prim ödememişler .
03.05.2007 tarihinde ödenmeye başlanmıştır primim
yardımcı olursanız sevinirim.

Evet, prim günün tamamlansa bile -ister çalışarak istersen de çalışmaksızın- sigortalılık sürenin dolmasını beklemek zorundasın. Yapacak bişey yok maalesef.

sen calışmaya devem et yasalar daha neyi getirir bilinmez ama.2 dereceden emekli olursan daha erken emekli olursun yani raporunu yüksek alacaksın.4400 günü bulunca bekleye bilirsin veya calışmaya devam edersin calışıncaemekli paran daha yüksek olur.daha erken şu an bunları düşünmek sen ssk gününü cogaltmaya bak

Üst Alt