Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5434'e tabi Vazife Mülülüyüm. SGK tekrar rapor istiyor..?

gazi44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Vazife Mülülü - 5434 Tabiiyim - SGK Tekrar Rapor İstiyor.

05.06.2007 Tarihinde Bingöl-Genç İlçesinde Gerger Tepesinde PKK Terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu bacagımdan vuruldum.

1. Askerlik Yapmıyorum. Askerligi Elverişsizdir Raporu verdiler ( B/B/11/F1,59/F4)

Almış oldugum rapor ile aşagıdaki kurumlara dilekçe gönderdim . Göndermiş oldugum raporda % oranı yazmıyor.

Sgk , İçişleri bakanlığı , Jandarma Genel Komutanlığı ve Mehmetçik Vakfına Dilekçe yazdım ( 2009 yılı ama ayı hatırlamıyorum)

2. Sgk 2009 Kasım ayında "Vazife Malülü" Aylıgı Baglandı.5434 Sayılı Kanuna Tabiiyim

3. Sgk bana bir dilekçe gönderdi şuan heyette dosyam.

5434 Sayılı Kanunun 61.Maddes'ne göre her 3 yılda bir rapor alıp malülüliyetin devam edip etmedigi ve askerlige elverişli ise kalan askerligi yapması gerekmektedir diye...

"Özürlülük Oran Raporu" için başka işlemler yapmak gerekiyormuş.

Balthazard Formülüne gelirsek Gata'dan aldıgımız raporlar "Özürlü Raporu" Diye geçmiyor ama hesaplamayı balthazardda göre yapıyorlar

2 Klinikte gözümün önünde yaptı. Ve benim gibi askerde yaralanan gazilerde aynı işlemi yaptı toplamda dün 15 kişi vardı herkese aynı işlemleri yaptılar hatta 2 ay önce bu işlemi yapan Rütbeli bir gazide vardı bize raporu gösterdi Askerlige el verişsizdir raporunun aynısı tek fark arkada toplam güç kaybı % olarak belirtilmiş oda bu rapor ile harp malülü kapsamına girmek için almış.

benim bunu % olarak alıp 3713 için dilekçe yazacagım. 5434 Sayılı kanunda Tam olarak olarak gazi haklarında yararlanamıyorsun.
sehitgazi.com'da okudugum kadarı ile Terör yaralananlar degilde Askerdeyken bazı kazalar geçiren kişilere vermişler.

Şuan kadar herhangi bir avukattan bilgi almadım ama Gatadaki işim bitince direk bir avukattan bilgi alıp ondan sonra bu işlerin peşine gidecegi.

Aynı şey mi bilemedim ama, bir arkadaşımız şu bilgiyi paylaşmış:

vulture30;

Arkadaşım, Gazi ve Ordu vazife malulleri eski adı ile emekli sandığından malüllük maaşı almakta iken SSK lı olarak 2. bir işte çalışarak uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak sigorta primlerini ödeterek ( ssk da bunun kodu belge türü 24 olarak geçer) SSK danda emekli olabiliyorlar ve iki maaşlarınıda eksiksiz alıyorlar. Senin yapacağın işyerideki muhasebeci ile görüşüp iş yerine bir dilekçe vermen dilekçeni verdikten sonraki ay iti barı ile primlerini belge türü 24 olarak yatırtman. İş yerindeki muhasebeci bu konuda bilgili değil ise en kısa sürede bağlı bulunduğun SGK emeklilik bölümüne gidip bu işleri bilen bir müdür ile görüşmen, her memur bu konuda bilgi sahibi değildir, bilgin olsun,

Merhaba,

Biraz farklı aslında ben ikinci işte çalışsam direk maaş kesiliyor..

3713 No'lu yasayı okuyunca Direk Terörle Müdacadele oluyor ben bu yasaya geçebilirmiyim
Geçtikten sonra 3 sene sonra bir daha rapor isterlermi ?

Geçen senede Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası verdiler.
Madalya almış birine bu işlemlerin uygulanması yasalmı?

Üst Alt