Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporla ne zaman emekli olabilirim?

free

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,
%52 raporu yenı aldım (dıabet hastasıyım). 2247 ödemiş sigortam va.r kaçıncı sınıfa giriyorum ve ne zaman emeklı olabılırm?
bir ikinci sorumsa ötv ındırmlerınden faydalanarak yurt dışından araç alabılır mıyım?

1. 3.derece vergi indiriminden yararlana bilirsiniz çalışıyor iseniz maliyeye müracat ediniz emekli olmaya gelince ssk giriş tarihi yaş olamadan hesaplayamayız
2. ötv indirimli arac alamazsınız

10.03.1996 ssk giriş tarıhım özel bir işyerınden ssk devam etmektedır 2247 günüm var araştırdım ama net bır bılgıye ulaşamadım araç alımı hakkında

17 yıl sigortalılık süresi 3920 güne ihtiyacınız var.Vergi indirimi hakkını elde ederseniz emeklilik tarihinizde bir daha rapor istenmez.

Vergi indirim hakkını aldım 1998 yılında %40 lamıştım şimdi aldığım raporsa %52 bunun bı sıkıntısı olurmu arkadaşlar ?? Dıbetli olduğum için ılerlıyen senelerde norapetık gelışmelerden dolayı rapor oranında değişiklik olursa ne olur yukselırse yani

%40 'dan 52'ye çıkmasının bir sakıncası olmaz.Ayrıca vergi indirimi hakkını bir defaya mahsus aldıktan sonra erken emeklilik hakkını elde etmiş oluyorsun.Rapor yükselirse örneğin %60 olursa 2.derece engelli olursun.Buna göre daha erken emekli olursun.Bunu tespit ettirmek için SGK nın sevkedeceği bir hastaneden rapor alman gerekebilir.

çakışan günlerim

slm arkadaşlar bendede söle bir durum var bende de01 01 99 ve 11 06 99 senesinde hem ssk hemde o dönemde vergi kaydı yaptırdığım için bağkurum ödenmiş altta ssk dökumum var sgk dilekçe verdım çakışan gunlerın düzeltilmesi ile ilgili 160 bağkurumu pirim gunu olarak gösteriyor ama hızmet dökümünde baktığımda çakışan gun var gibi gözüküyor 60 gun oda emeklılık tarıhımı 2 ay gıbı sektıryor anlayan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
OZGUR TAKAC
45121
52/01
199901
1A
20
62.244.000,00
20/02 işten çıkış

OZGUR TAKAC
45121
52/01
199902
1A
10/06 işe başlangıç
60
213.844.000,00

OZGUR TAKAC
45121
52/01
199903
1A
80
303.200.000,00

slm ardaşım hem bağkurlu hemde sgk olamazsın hangisinde günün fazla ise o tarihteki günlerini sildirmeyip kalsın eğer sgk primlerin fazla ise sadece ( işçi payını) iade alırsın , eğer bağkurun sadece o dönemde varsa ödemiş olduğun primlerin tamamını iade alırsın

slm cihan kardeş sadece o dönemde 160 gun bağkur ödendı vergı mukellefı olduğum ıcın o sırada skk ödendı o yukardakı tabloyu tam çözemedim çözmeye çalıştığım kadarıyla 60 gun çakışıyor sgk verdığim dilekçe başka çakışan gunlerımı sılmışler ama 160 gunu dokunmamışlar bu 60 gun bana 2 ay bekleme sebep olacak ne yapsam dıye onu düşünüyorum

Aynı anda hem ssk hem bağkur primi yatırılsa dahi, burada prim günü açısından toplamı dikkate alınmaz. Sadce ödenen prim miktarı yükselir o kadar.

o zaman ben sgk olmadığım zamankı ödenen bağkuru hızmet yılana ekletemeyecekmıyım sy oturanboğa

ssk-bağkur çakışması yoksa, ödenen primler tabii ki emeklilik hesabına dahildir. çakışma varsa, sadece biri (ssk ya da bağkur) emeklilk için prim günü olarak dikkate alınır

slm tam emeklılık tarıhımı öğrenmek ıstıyorum yardımcı olurmusunuz 24 04 1979 doğumluyum . 01 11 1996 sgk girişim var şu anda toplam pırım gunum 3756 sgk ayrıca 150 de bağkur ödemem var toplam gun sayım toplamı 3906 gun buna 2008 yılında almış olduğum srueklı ıbarele %52 vergı ındırım var.

peki tam anlayamadım sgk gunum 18 yaşını dolduruğum tarihten ıtıbarenmı hesaplanacak

Evet, sigorta başlangıç tarihinize göre bakılıyor ancak hesaplanırken 18 yaşınızı doldurduğunuz yıldan itibaren hesaplanıyor.

Kısmet'e bir ek: 18 yaşından önceki sigortalıık staj değil, TAM primli olmalı. Ancak o zaman emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihi 18 yaşını tamamladığınız gün olarak dikkate alınır (o tarih + 17 yıl olarak hesaplanır). Aksi halde (18 yaşından önceki sigortalılık staj ise) emeklilik hesabında emeklilik süresi başlangıç tarihiniz 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih olur.

sgk bilgi edınme servısıne tam olarak emeklılık tarıhım nedır diye atmış olduğum mail aynen söyle emeklılık tapblosuna göre 17 yıl 3920 tabıyım sgk yazdığı yazıya göre 3700 gun dıyor ne iş anlamadım bi anlayan varmı ...................( [SIZE=2]Sayın Özgür TAKAÇ % 52 özürlülük oranıyla 3’üncü dereceden emeklilik talebinde bulunmak için 17 yıl sigortalılık 3700 gün prim şartlarını yerine getireceğiniz 24/04/2014 tarihinde ssk’dan emeklilik talebinde bulunabilirsiniz Yazılı talepte bulunduğu tarih itibariyle genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borcunun olmaması zorunludur. Bu sonuçlar girdiğiniz verilerin sonucudur. Emeklilik işlemlerinizde Kurum kayıtları [/SIZE])

Tablo şu:
2008_oncesi.PNG

Bilgi edinmedeki arkadalar hatalı bilgi vermiş. Yukarıdaki tabloda da görüleceği üzere, 3700 diye bir kriter yok.

96 sigorta girişine göre 3.derece vergi indirimiyle 17 yıl 3920 güne tabiisiniz,
ancak 18 yaşınızı doldurduğunuz yıl itibariyle hesaplandığında,
24.04.1997+17= 24.04.2014 tarihinden itibaren prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nda-emeklilik-kriterlerinin-belirlenmesi.html

slm bağlı bulunduğum sgk ıl mudurluğune geçenlerde gıttım kısaca emeklı tarıhımın tam olarak hesaplanması 2008 yılında almış olduğum vergı ındırım belgemın kurumunuz bulunun dosyaya ıstenmesı olarak bı ara bağkurlu olmuştıum çakışan gunlerım varsa duzeltılmesıne dair dılekce vercecektım ama bana tam gunun dolsun öle gel dediler. şimdi ise bu istedıklerı başka ne gıbı yollarala işleme koyabılırım bilgi verebılırsenız sevinirim.

İşlemleri emeklilik zamanı geldiğinde yapmanın bir sakıncası yok ki. Şimdiden yapmanın gereği de yok. Bence bugünden uğraşmaya değmez.

slm arkadaşlar 16.6.2014 dilekçeyi emeklılık dilekçesını verdım ama 45 gun fazla zaman geçmesıne rağmen evrak kayıt sıstemınden kntrol ettığımde 27.7.2014 tarıhınde deftarlığa yazı yazıldı denenıyor e devlettede herhangi bir sonuç görünmemekte acelemı edıyorum yoksa bır sıkıntı olabılırmı ?

Bir sorun olmaz... Bayram tatili ve öncesindeki Ramazan rehaveti işleri biraz uzatabilir. Bence bugünlerde bir gelişme olacaktır.

Üst Alt