Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 oranında raporum var. Yurt dışından ÖTV indirimli araç nasıl alabilirim?

Francemre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben şuan 25 yaşında ve istanbulda oturuyorum.Cerrahpaşa Tıp Fakultesi Psikiyatri Ana bilim dalından olmak üzere % 52 Özür oranına sahibim ve raporumun bitimine 13 ay var..Şuan çalışamamaktayım ama OKB tedavim son derece ilerlemiş durumda sadece anksiyete kalmış durumda.Ben yurt dışından orta düzeyde bir araç nasıl sıparişte bulunabilirim ? Ötv ve Gümrük vergisi muafiyeti % de kaç olur.En son bilgime göre gümlük vergisi olmayacakmış ve özür oranıma göre Ötv nin kendi içinden pay kesilecekmiş.Çok rica ediyorum bana haklarım ve araç alıcak uygun fiyatlı ülkeler tavsiye edermisiniz ? Bütün engelli ve malül kardeşlerime şifa huzur ve mutluluk diliyorum..İlginiz ve yardınımınız için şimdiden teşekkürler ederim..Hassas davranacağınızdan eminim..

engeliniz ortopedik olmadığı için yurt disından ve yurt içinden vergi muafiyetinden yararlanamazsınız

Benim bildiğim bu karar son yıllarda 'özür oranı' olarak değişti.Bu muafiyet diğer malül ve özürü olan kişiler ve yakınları tarafından sıkça dava edildi.Ve özür oranı kararı alındı yani fiziksel engelliler yararlanıyordu ruhsal engelliler de faydalanmaya başladı.Benim sorum aslında hangi ülkelerden uygun araç ithal edilebilir ? Yanılmıyorsam 2004 yılından sonra bu karar alındı..Gerçekten önemli bir husus net ve kesin kısa bir bilgiye ihtiyacım var.

Yani vergiden tamamen muafım ama ötv indirimi % 50 % 60 arasında olduğu için yeni karara göre,tüm ötv'nin kendi içinden % 60 muafım.

Bedensel sakatlığı olmayanlar hiç bir şekilde yurt dışından araç getirtemez.

Orana bakarak mahkemeler "getirebilir" diye kararlar vermiş diyorsunuz. Bugüne dek bu yönde hiç bir duyumum da bilgim de olmadı. Bu konuda olduğunu söylediğiniz mahkeme kararlarından birkaç örnek paylaşırsanız çok yararlı olur...

Üst Alt