Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum var. İlk sigorta girişimin staj olması emekliliği nasıl etkiler?

eminserin

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
17
Sayın yetkili %51 sürekli vergi indirimim onaylandı. E devlette 06.09.1997 ilk işe giriş tarihi görünmekte fakat bu staj girişi olduğundan dolayı emekli olacağım zaman nasıl değerlendirilir. Prim günümü doldurmuş vaziyetteyim.

eminserin

Staj sigortalılığı emeklilik açısından etkisizdir. Ondan sonraki ilk sigortalı giriş tarihiniz nedir?

emeklilik

OturanBoğa

2003 Haziran uzun vade prim ödeme girişim. Peki buna göre emeklilik hesabımı nasıl etkiler ?

eminserin

Defterdarlıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirimine istinaden (gün/Haziran/2003 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 primle emekli olabileceksiniz. Yani gün/Haziran/2022'de en az 4240 priminiz de varsa emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler kafamdaki soruları aydınlattı en azından umarım devletimiz bu staj konusuna el atarda en azından benim gibi milyonlarca mağdur çıkacak bu yasayla sevinir. Teşekkür ederim iyi çalışmalar dileirm

Staj sigortası ile emeklilik hk

Selamlar ben 2018 Temmuz ayı itibariyle %52 orani ile sürekli vergi indirimine hak kazanmis bulunmaktayim. Şimdi 1997 staj sigorta girişim var prim gün sayımda 5060 güncel durumda. Stajerler için verilen kanun teklifi kabul olursa emekliliğe hak kazanabilirmiyim. Bu arada uzun vadeli sigorta baslangicim 2004 yılı itibariyle başlıyor. Bilgilendirirseniz cok sevinirim arkadaşlar..

Son düzenleme:
OturanBoğa
Selamlar Ben ilk defa uzun vadeli primim 2004 yılının mayıs ayı itibari 4/A statüsünde SSK lı olarak başladım. 2018 yılının Ocak ayında %52 sürekli vergi indirim raporunu aldım. Şu an halen SSK lı olarak çalışıyorum bir işyerinde. Vergi indiriminden yararlanarak emekli olabilmem için bazı tablolarda 20 yıl 4400 gün gösterilirken, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre de 16 yıl 4320 gün görünüyor. Benim buradaki emeklilik statüm hangi tabloya göre olabilir işin açıkçası kafam karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.

eminserin
Kafa karıştıracak bir durum yok.
Bahsettiğiniz ikinci tablo sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 sonrası olanlar için.

1997 giriş, 5157 pirim günü ve %51 oranla emeklilik şartlarım nedir?

Uzman arkadaşlara benim bir sorum olacak SGK hizmet dökümüne baktığım zaman;

Doğum Tarihim: 03.01.1981
İlk İşe Giriş Tarihi: 15.09.1997 (Staj sigortası başlangıç girişi)
Uzun Vadeli Sigorta Başlangıcı: 01.05.2004
Toplam Prim Gün Sayım 5157
Vergi İndirim Rapor Oranım: %51 (Vergi İndirimimi 2018 yılı mayıs aylarında aldım)
Kamuda bir kit kurumunda SSK' lı olarak çalışmaya devam ediyorum. Bu şartlar altında emekli ne zaman olabilirim. Hizmet Dökümümde ilk işe giriş tarihi 15.09.1997 olarak tescil edilmiş durumda, sigorta numaramda var lakin staja tabi olduğumdan dolayı emekliliğe etkilemiyor diye biliyorum, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
eminserin

Staj sigortalılığının emekliliğinize hiç bir etkisi olmaz.

Defterdarlıktan elde edilmiş 3. derece sakatlık indirimine istinaden (01.05.2004 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekli olabileceksiniz. Yani 01.05.2024'de en az 4240 priminiz de varsa emekli olabileceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt