Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum ve 932 gün SSK'lılığım var. Ne zaman emekli olabilirim?

gokay_nal

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Benimde ssk toplam gün sayım 932 ve 2002den ssk lıyım ben %50 sakatlık raporum var ve iş için yazıyor sizce ne zaman emekli olurum,erken emekli olabilir miyim?
bana yardım ederimisiniz ben bu raporlara ne gibi yerlere başvurabilirim ve rahmetli babamın emekli aylığını alabilirmiyim?

19 Yıl sigortalılık süresi ve 4240 prim günü şartını tamamladığın zaman vergi indirimi hakkı için başvurmadığından ( şayet vergi indirim hakkı elde edersen tekrar rapor istenmez ) SGK nın sevkedeceği bir hastaneden tekrardan en az %40 rapor alırsan emekli olursun.

-Vergi indirim hakkı elde etmek için raporunla defterdarlığa başvurmalısın.(Maaş artışı sağlayacaktır.)
-Bir işte çalıştığın için babanın aylığından şu an için yararlanamazsın.

ben şuan çalışmıyom ama bu raporu yeni aldım ama iş için diyo açıklamada ama ben bu yaralı parmakla çalımam yani onun için ben çalışmıyom vwe ssk yok şuan ozman ben deftadarlığa başvurmam lazım acaba yine negibi yerlerden yarlanarım ben onu öğrenmek istiyom sizden

slm

ben %50 saktlık raporum var ve 937 günüm var ssk 2003den girişim var be emekli ne zaman olurum ve ben emekli olduğumda rahmetli babamin maaşını alabilirmiyim acaba

Hayır, emekli maaşı alırken babanın maaşını alamazsın.

ama ben şuan çalışmıyom mamülen emekli değilim ozaman babamın maaşını alabilirmiyim

Eğer sigortalı değilsen, çalışmıyorsan, maluliyet derecesinde sakatsan, evet, babandan kalan maaşın sana düşen kısmını alabilirsin.

Üst Alt