Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 ortopedik engelliyim. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

royall

Yasaklı Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
% 50 ortopedik engelliyim sağ bacağımda diz üstü protez kullanıyorum. Otomobil alımında indirim sağlanıyormu sağlanıyorsa % kaç indirim sağlanıyor sağlanmıyorsa rapor oranımın % kaç olması gerekiyor ?

H sınıfı ehliyetiniz varmı ? Hsınıfı ehliyet şat ben ötv indiriminden yararlandım araba aldım elden tertibatlı araba kulana bilir raporu çıkardım bacaklarımı normal insanlar gibi kulanamadıgımı raporla ispat ettim bi sorun çıkmadan aldım H sınıfı ehliyet + elden tertibatlı araba kulana bilir raporu

ortopedik engelliyim otomobil alırsam başkasıda kullanabilir mi ?

evet arkadaşlar başlıkta da anlaşılacağı üzere ben ortopedik engelliyim sağ bacağım diz üstünden protez. Bu nedenle donanımlı araç mı almam gerekiyor yoksa otomotik vites almak yeterli mi ? ayrıca aldığım otomobili sağlık problemi olmayan biride kullanabilir mi yoksa sorun yaratır mı ?

Aracınızda tertibat olursa sadece siz kullanabilirsiniz, sizden başkası -H sınıfı sürücü belgesi olmayanlar- kullanamaz..

amedli;

sen sağ bacak engelisi olduğunda otomatik vitesi alamazsın sadece otomatik vites araç sahni engellilerin araçlaını başkalaı kullanabilir senn aracında trtibat olması gerektiğinden başkalarına izin verilmez.bide otomatik alailmen için sol bacaktan engelinn olması gerekiyor .senn sağ bacak engelli otomatik nasıl kulanacaksın sol bacağınla.

bende sağ bacak diz üstü protez kullanıyorum banada mı otomotik vites kullanabilirsin verirler yoksa donanım lı araç kullanabilirmiyim ? ben ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim ?

Türkiyedeki kanunda değişiklik olmadan sol el engelliler ben gibi ÖTV indiriminden yararlanamıyoruz. Ama Özel donanım bulunduğu için MTV ödemiyoruz . Sağ el engelliler ÖTV indiriminden yararlanır Özel donanımlı ve otomatik vites olarak . Sağ sol ayak engelliler ise sadece otomatik vitesli özel donanımsız yada donanımlı şekilde ÖTV - MTV indiriminden yararlana bilirler.

Sağ bacakta diz üstü protez kullanıyorum. ÖTV'siz araç alabilir miyim ?

Sağ Bacakta Diz Üstü Protez Kullanıyorum ÖTV'siz Araç Alabilirmiyim ( Vergi Muaafiyetinden Faydalanabilirmiyim) ? Ayrıca otomotik vistes mi yoksa donanımlı araç mı kullanmalıyım otomotik vistes ise vergi muaafiyeti varmı

Özel donanımlı aracı ÖTV istisnası ile satın alabilirsin. Aracını senden ve H sınıfı sürücü belgesi olanlardan başka kimse kullanamaz.

Şu iki donanımdan biri olmak zorunda:

1- Gaz pedalının sol ayağa da aktarılması.

2- Gaz pedalının ele aktarılması

Üst Alt