Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 ile işe başladım, şimdi rapor oranım %65. Malulen emekli olabilir miyim?

balcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
14.06.2006 ssk girişim.1997 yılında iki kalp kapakçığımın değişmesi.rapor oranım 50 idi.2yıl evvel sol gözüm kapandı.atfofi atması santral tıkanıklığı.yeni, aldığım rapor oranım 65. 2. dereceden vergi indiriminide kazandım.1850 günüm ssk da var.malulen emekliliğe kabul edilirmiyim.ne kadar sürem var.kabul edilmez isem normalde emekliliğe ne kadar sürem var.1977 doğumluyum.kolay gelsin .iyi çalışmalar

sgk dan svek alıp malulen emeklilik için rapor çıkaracaksın sgk da onaylarsa 1800 günden olursun oranın yetiyor ama sgk düşürmesse tabi

Direk ssk ya malulen olmak için müracaat edeceksiniz. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek, %60 ve üzeri rapor alır iseniz bu raporun incelenmesi sonunca göre malulen emekli olacaksınız.
Kurum sizden işe giriş tarihinizde %59 ve aşağısında raporunuz olduğunuz belgelemenizi isteyebilir elinizdeki eski raporları kaybetmeyin.

cevap için teşkleer..peki malulen diyelim olmaDı kaç güne emekli olurum yukardaki bilgilere göre....

Bu tablo sana yardımcı olacaktır.
2008_oncesi.PNG

benim bir arkadaşım sizin durumunuzda malul emekli oldu.ama sizide yaparlarmı bilmiyorum doktorunuzla konuşun priminiz yetmiyorsa yani engelli özürlü primleri denemekte fayda var emekli oldugunuz güne kadar çalışabilirsiniz hem.iki seçeneginiz var ya özürlü yada malul emeklisi olmak.allahım yardımcınız olsun malul için dilekçe verip imza atıyorsun onlar sevkediyorlar efor testi ekk falan kontrolleri oluyor.saygılar arkadaşım

bilmeniz gereken tek hastalıktan malul emekli olabilirsiniz birden çok özrnüz varsa engelli olabilirsiniz bu detaya dikkat edin gerisiçorap sökügü gibi gelecek inanınki.saygılar

ileri derece yani 1 derece kalp yetmezliginden daha çok kalp yetmezligine yüzde 65 veriyorlar .normalde yüzde 60 yüzde 60 demek efor 20 25 demek yani 1 derece kalp yetmezligi bunları biliyorsunuzdur yüzde 60 aran tek hastalık ve halen çalışıyorolma şarlarıyla ucundan degil bayya malul ederler ama gözdende rapor almaya kalkarsan birinci derece engellli emeklisi olabilirsin kolay gele inş.yol bulursun arkadaşım.

Üst Alt