Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılın sonunda engelli statüsündeki aracı satarken hakim izni gerekli mi?

yusuf_1983

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler ...2012 yılında kardeşimin raporu ile ötv indirimle aldığım aracımın süresi şubat ayında doluyor ve ben aracımı satıp bunun yerine tekrar ötv indirimli araç almak istiyorum. aracımı satarken ve tekrar alırken hangi koşulları takip edicem.Bazı arkadaşlar kimi hakimin buna red verdiğini yazmış doğrumudur ? Yardımlarınızı bekliyorum ( hukuki yolları nasıl oucak)

Son düzenleme:
yusuf_1983

Eğer aracı satın alırken mahkeme izni gerekmiş idiyse, satarken de mahkemeden izin alınması gerek. İzin verilmediği sürece aracı satamazsınız. Sattıktan sonra yeniden almak için de hakim izni gerekir...

Peki bisey daha merak ediyorum bazı yorumlarda okudum aracı değiştirmek istediğimizi söylediğimiz hakim red veriyomus.ben aracımı yenilemek istiyorum ben mahkemede hakime aracımı değiştirmek istiyorum mi diyeyim yoksa aracımı satmak istediğimi mi ( yani ilk önce satıp aldığım para sanırım kardeşimin üzerine hesap açılıyomuş banka hesabına para yaticak )söyleyeyim yani ilk önce satıp bir ay sonra tekrardan yeni araç almak için mi basvurayim sızın düşünceniz nedir hangi sini yaparsam hakimin iznini alabilirim mantık olarak

yusuf_1983

ben olsam satıp yenisini almak istediğimi söylerim. Devlet engelli vatandaşın çıkarına bir hak vermiş, hakimin bunun kullanımına doğal olarak izin vermesi gerektiğini savlarım. Devletin engelli için verdiği pozitif hakkı hakim engellememeli. O aracın bugün iyi bir fiyatla satılması ve onu yerinde yeni bir araç alınması engelli kişinin lehinedir, maddi çıkarı vardır. Eğer eski aracı satmak için gecikirse, oluşacak değer kaybı engelli kişinin zararına olacaktır... Bence bu şekilde savunmalısınız hakkınızı

Üst Alt