Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmamış aracı satın almak için neler yapmalıyım?

womit

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar.
Kafama takilan birkac soru var. Herzamanki gibi en dogru adres burasi.
1.5 yil once %92 oranla (tertibatsiz) turkiyeden sifir alinmis araci satin almak istiyorum. benim h sinifi (ozel tertibatli arac kullanir) ehliyetim var. Satin alacagim arac tertibatsiz ve 17 saat uzaklikta baska bir ilde.

1-Araci satin alabilirmiyim.
2- Parami ve ehliyetimi cebime koysam aracin bulundugu il e gitsem noterden satisi alsam (alabilirmiyim) ve maliyede olan borcu uzerime gecirsem (gecirebilirmiyim) ve araci bulundugum ile getirsem (getirtsem) burada tertibati taktirip projemi cizdirip muayeneye soksam. yine ruhsati degistirip uzerime almam mumkunmudur.
oyle ki; butun islemleri aracin bulundugu ilde yapacak olursam bir arac parasi kadar daha otel masrafi cikar bana.
tesekkurler.

Evet, satın alabilirsin... Ama, neden almak isteyesin? Daha doğrusu, aracın fiyatı ne kadar? İkinci el sıradan bir araç almaya kalksan, daha iyi değil mi?

evet alabilirsin ama noterden satışını alırsın somra ken memlektinde ruhsatı cıkartabilirsin 1 ay süresi var....ama maliyede borcu varmı varsa borcunu temizler öyle noter satışını öyle alabilirsin borcu olursa noter kabül etmez...

Aracın sıfır fiyatı 29,500 TL yine sıfır Engelliye indirimi: 21,700 TL. araç 1,5 yaşında, ben aracı 16,000 tl yada birazdaha altına alacağım. Aracın şu anki normal 2. el piyasası 22,000 TL üzerinde.
Aracın maliye ye tabiki borcu var. %90 engelli kişi aracı alırken ötv muafiyetli aldı. Dolayısıyla maliyeye olan borcunu üzerime geçireceğim.

Asıl sormak istediğim. Ben %40 engelliyim. Ehliyetimin arkasında %40 yazıyor. ayrıca H sınıfı ehlilyetim var. Yanıma ayrıca bir rapor almadan noter e bu belgelerle gidip (nüfus cüzdanı ve ehliyetim) aracın noter satışını alabilirmiyim ve maliye ye olan borcu üzerime geçirebilirmiyim.

Aracın şu anki hali 1.5 sene önce %90 raporla sıfır alınmış tertibatsız araç.

Noter satışını o şekilde alabilirsiniz herhalde. Rapora ihtiyaç duyulmaz. Sonrasındaki vergi dairesi işlemleri için rapor şart ama...

İkinci el değeri 22 bin tl olan aracı 16 bin tl'ye almak evet, avantajlı. Tabii 5 yıl satamama kısıtlamasını ve satılırsa başta ödenmeyen verigleri ödeme beyanını da devralmış olyorsunuz...

Araç otv muafiyetiyle alınalı 1,5 yıl oldu. Ben aracı şimdi satın aldığım zaman satmak için 5 yıl değil 3,5 yıl bekleyeceğim.

Noterde aracı satın alırken maliye borcuna bakıyorlar ve borcu varsa aracın satışını yapmıyorlar diye biliyorum.

Evet, 3.5 yıl bekleyeceksiniz.

Evet, maliye borcu varsa satış yapılmaz.

Üst Alt