Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolduran aracın satışı ve yeniden araç alımı için mali ay..?

Grafimat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
06.06.2012 tarihinde bir engelli olarak ötv indirimli aldığım aracımın 5 yılı dolmak üzere. Ön bilgi almak için bayiye gittiğimde bu sitede bulamadığım bir soru ile karşılaştım.
BAYI BANA; bu aracı 06.06.2107 de satabilirsiniz ancak vergi dairesi, mali ayı doldurmanızı istiyor ve aracınızı 01.07.2017 tarihinden itibaren işlemlerini yapabilirsiniz dedi, Bu konu nedir? anlayamadım. Bu konu ile ilgili maliye bakanlığının bir tebliği var mi?

Valla mali yılı felan bilmem arabayı 2012 de almıştık.Araba pert oldu.Daha 5 yılı dolmadan.5 yılı dolmasına 1 ay vardı.Araba pert olunca sigorta şirketi bize ötv siz fiyat verdi.O yazışmalar felan derken 1-2 ay geçti.Arabanın 5 yılı doldu.Ve yeniden hesapladılar.Değerinde ki fiyatı verdiler.Demem o ki aracın 5 yılı dolduğu zaman 1 ay içinde satışı olabilir.Doğru diyorlardır.Yalan diyecek halleri yok.Sonuçta onlarda size araba satmanın peşinde.

ÖTV'siz satış için 5 yıl hesabı nasıl yapılıyor?

Arkadaşlar merhaba , 2013 temmuz yılında yüzde 90 engelli olan dedem adına bir araç aldık bu aracı 5 sene satamamamız gibi bir durum var. bu aracı 1 ocak 2018 yılında satabilir miyim yoksa tam olarak aldığım tarihi mi beklemem gerekmektedir. ÖTV ödemeden daha erken sata bilir miyim ? eğer satarsam yeni araç alabilir miyim ? Yasa da herhangi bir değişiklik oldu mu ?

pumafila

ÖTV ödemden 5 sene günü gününe dolmadan satamazsınız Yen'i araçta alamazsınız.

Benzer durumla karşı karşıyayım 2013 ocak 9 tarihinde kendime ötv den araç aldım ve günü dolmadan başka bir engelliye devrettim yalnız malesef 2018 ocak 9 gelmeden vergi dairesi araç vermiyor günü gününe dolmadan imkansız.
malesef ruhsatta yazan ilk tescil tarihinin üzerine 5 yıl say :D

GİB web sitesinde görüyor satıcı bu bilgiyi:

"Motorlu araç ticareti yapanlar, istisna kapsamında taşıt almak isteyen malul veya engellinin daha önce bu istisnadan yararlanıp yararlanmadığını, yararlanmış ise istisnadan yararlandığı tarihten itibaren (ay bazında) beş yıl geçip geçmediğini, Gelir İdaresi Başkanlığı web adresinde yer alan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığından temin edilen bilgileri de içerecek şekilde oluşturulan "İnternet Vergi Dairesi/Sorgulamalar/Engellilik İstisnası Bilgileri" bölümünden sorgulayabilirler."

Üst Alt