Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolduğunda yeniden ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Join_me

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
İnternette engellilikle ilgili bilgi edinmek istediğimde, takip ettiğim sitesiniz. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim öncelikle.

1 yaşımda çocuk felci geçirdim ve yüzde 42 raporumla, H sınıfı ehliyetim var. Aparatla araç kullanabiliyorum, ÖTV indirimiyle aldığım aracımın Haziran 2015' te 5 yılı doluyor. Tekrar sıfır yeni araç almayı düşünüyorum. Önceki aracımı satarken, 5 yılı doldurduğum için normal değerinden satabiliyormuyum? Engelli aracı olduğu için 5 yılımı doldursam da, değer kaybı yaşıyormuyum?

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

5 yılın sonunda aracınızı satarken hiç bir vergi ödemeyeceksiniz.

5 yılın sonunda yeniden ötv istisnalı araç alabilirsiniz (bu aracı almak için var olan aracı satmak zorunda değilsiniz. Yani ikisi de üzerinize kayıtlı olabilir. Sadece, içlerinden biri için MTV istisnası uygulatmanız lazım, ona dikkat edin)

Ek olarak şunu diyeyim: 5 yıl doldurduğunuzda istediğiniz fiyata satabiliyorsunuz. Piyasası ne ise o fiyata verebilirsiniz.

mrblar..
2010 yılı nisan ayında ötv li arac almıştık ve 2015 te doluyor..aracın trafiğe çıkış tarihi 9 nisan...aracı yenilemek ıstedığimizde 9 nisan 2015 tarihinimi beklemek zorundayız yoksa ocak 2015 ten itibaren arac alma hakkımız varmıdır ?
tşk ediyorum

bülent beş yılı doldurduğumda tekrar araç alabiliyoruz yani onuda ötv indirimli mi alıyoruz.

çavuş,
evet yurtiçinden alınmış araçlarda 5 yılın sonunda yeniden alabilirsiniz.

Üst Alt