Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracımı satarken ne tür işlemler yapacağım?

k.maraş

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
özürlü plakalı arabam bu yıl sonunda 5.yılı tamamlayacak ,bu arabayı satarken yada devir yaparken özel bir uygulama yapıcalacakmı? ve yeni araç almayı düşünüyorum x marka 50.000tl araba bana ne kadar mal olur ,kdv alınacakmı,ne tür masraflar olacak?

34,500 civarı artı masraflarında 1 tutsa 35500 gibi bir fiyat aralığına alırsın gibi evet kdv ödüyorsun...

50 binden aracın önce kdvisini %18 sonra ötvsini %45 çıkarıp ham fiyatı buldum daha sonra ham fiyatın kdvsini hesaplayıp ekledim ...

araç

arabam 5 yılını bitirdi.arabada herhangi ek donanım bulunmamaktadır.vasim babam olduğu için nasıl satış yapmalı babam?

yeni araba almayı düşünüyoruz

Mahkemeden satış emri almış mı?

Herhangi bir araba gibi satabilirsin. (donanım yok dediğin için) Sattıktan sonra ilgili vergi dairesine bildir.

levent54 kardeş araba vasi kararı ile alınmış...
Mahkemeden vasi işlemleri yapılırken araç alımı ile ilgili karar var mı? Var ise satış işlemleri için yine mahkeme kararı gerekiyor.
Öyle bildiğin gibi %90 olupda vasi gerektirmeyen işlemler gibi hadi aldık hadi satıyoruz gibi işlemleri değil.

araç alımında mahkeme izni varsa satılırkende mahkeme izni gerekli

Arkadaşlar bende arabamı satmayı düşünüyordum.yaptığım araştırmalara göre (eğer kendi üzerinize ve aparat varsa)

1-önce aracın noterden satışını gerçeklestiriyorsunuz
2-daha sonra aparatı taktırdığınız yere gidip tekrar proje çizdirip aparatın çıkartıldığına dair belge alıyorsunuz.
3- Aracı muayeneye sokup aparatsız olduğunu onaylatıyorsunuz
4- Trafik Müdürlüğü ne gidip normal satış gibi işlem yapıyorsunuz(artık araç sattığınız kişinin)
5- daha sonra motorlu taşıtlar vd gidip aracın artık engelli olmadığını bildirip tekrar mükellef yapıyorsunuz(bu önemli yoksa cıkacak tüm borçlar faiziyle size ait).

Hepsi bu kadar.ben bunları duyduktan sonra satmamaya karar verdim o ayrı :)

5 yıllık araç satımı

hrnalbyrk

%90 engelli olan kardeşimin vasisi olarak ,özürlü plakalı araç 5 yılını doldurdu ,bu arabayı takas-satış yapmak istediğimde adliye gittim 450 tl keşif ücreti yatırdım.mahkeme oluşacakmış da prosedür prosedür devam ediyor bu konuda süreç nasıl ilerliyor

vasisi olarak ben satıcam

k.maraş

Vasi ataması ile mahkeme kararına istinaden alınmış bir araba mı? Eğer mahkeme izni ile alınmışsa ancak mahkeme izni ile satılabilir.

hrnalbyrk
Bilgilendirme için teşekkürler

Üst Alt