Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıldır tarım sigortalıyım. %75 raporum var. Emekli olabilir miyim?

ince75

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selam benim 5 yıl tarım sigortam var şu an özürlüyüm emeklılığe baş vursam emekli olabilirmiyim?ve tarım sigortasını yarısını devlet ödüyor 5 yıl tam gün sayılıyomu? cevap veren olursa sevinirim teşekkürler .özür raporum ise 100 de 75 emekli olurmuyum

Tarım sigorta da malulen emeklilik yoktur.Yapmanız gereken çalışan ssk lı olmak ve malulen emeklilik için kuruma müracaat etmeniz gerekli yalnız malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün hizmet ve %60 üzeri rapor olması gerekmekte,

Ek olarak, malulen emeklilikte, en son hangi statüde prim yatırılmışsa, emeklilk işlemi o statüde gerçekleştirilir. Yani, 4a çalışan olarak sigortalı olup, sigortalılık süresi ve prim günü tamamladığında o statüde malulen emekli olabilirsiniz.

yani sizin deyişinize göre ben emekli olamam diimi?

Eksik prim gününüz için sigortalı çalışan olarak devam edin ve zamanı geldiğinde o statüde malulen emeklilik başvurusu yapın.

tarım sigortasında 5 yıl 1800 gun olarak geçmiyormu acaba?

Bu detayı bilmiyorum. Sigorta müdürlüğüne sorun bence.

verdığın bılgı içinde teşşekkur ederım bırde askerlık borçlanmasını ödesem geçerlı oluyormu acaba?

Evet tarım ssk ödemesi 15 gün sayılıyor ama 5510 sayılı kanun ile birlikte her yıl düzenli olarak artacak 2020 yılında da tam 30 gün olarak sayılacak.Yalnız şuan Tarım ssk diye bir sigorta kolu yok sadece eskiden kayıt olanlar devam edecek.
Siz Tarım ssk dan çıkarak çalışan ssk lı olmalısınız ve 10 yıl 1800 gün prim şartını tamamlayarak malulen emekli olacaksınız.
Askerlik borçlanması yapabilirsiniz tabiki sizden bir kaç bilgi isteyecem..
Doğum tarihiniz :
ilk ssklı olduğunuz tarih:
Askerlik başlangıç ve bitiş tarihleri:
gün ay yıl olarak verebilirmisiniz

Askerlik yapmışsanız, tabii ki o süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.

5 yık 900 gün sayılır aylık 15 gündür..ayrıca tarım sigortasında malülen emeklilik var..erken emeklilik yok.siz 5 yıl daha tarım veya 2.5 yık ssklı çalışan olarak 1800 günü tamamlarsanız.en az %60 raporunuzla sgk na malülen emeklilik için başvurmalısınız...ayrıca bakıma muhtaç durumda iseniz ki inşallah değilsinizdir,5 yıllık sigorta 900 güm primlede malül emekliliğinden faydalanabilirsiniz.hayırlı günler...

slm.benım konumla ilgili yeni kanunda herhangı bır ememklılık sansım varmı bılenler yazarsa sevınırımteşekkurler

Yeni kanun yok bu konuda. Yukarıda yazıldığı gibidir emeklilik şartlarınız

bende bu konuda bi sorum olacaktı.ben 01.07.1999.tarım bağkuruna girişim var. acaba ne zaman emekli olabilirim.raporum 45 ortopedik.

öle ise allah bize yardım edsin biz tarım bağkuru yatıranlar normal sigortalıların haklarına sahip değiliz öle anlıyorum şimdi ben bu hakklardan normal yararlanmak için önce ssk ya giriş yapmalıyım sonrada emeklilik hakkı kazanmak için 3 buçuk yıl beklemelimiyim

Tarım bağkuruluna dair hiç bir bilgim yok:

SSK (4a):

2008_oncesi.PNG

Bağkur (4a):

bagkur.PNG

yüzde 75 raporla 1800 gun dolunca emeklı olunmuyomuydu bu yasa kalktımı?

Malulen emeklilikle erken Yaşlılık emekliliği ayrı şeylerdir. Yukarıdakiler erken Yaşlılık emekliliğine dairdir.

Malulen emeklilik şartları:
1- İlk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek işgücü kaybı bulunmamak
2- Bugün maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmak
2- En az 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi bulunmak

acaba bağkur derken iksinidemi kasdediyor.bununla ilgili yasa kanun falan yazmıyormu acaba.

Üst Alt