Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl önce yurt dışından aldığım otomobilimi hangi şartlarda satabilirim? [Soru]

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
SELAM ARKADAŞLAR, Bİ SORUM OLUCAK: BEN BUNDAN 5 YIL ÖNCE Bİ OTOMOBİL GETİRDİM YURTDIŞINDAN VE ARTIK ONU SATABİLİRİM. CÜNKÜ 5 YIL DOLDU. BEN O OTOMOBİLİ ÜZERİMDEN NASIL DÜŞÜRÜRÜM? SATSAM YOLLARI NEDİR VEYA BABAMA HEDİYE ETMEK İSTİYORUM NE GİBİ ŞEYLER GEREKİR ACABA?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Aracını ithal izni olan birine vergisiz, -5 yıl dolduğu için de- sakat olmayan birine vergisini ödeyerek satabilirsin.
Babana devretmek istiyorsan, Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü'ne vergisini yatıracak ve aracın üzerinde bulunan özel donanımı usulüne uygun olarak çıkarttırıp trafiğe tescil ettireceksin. Ancak ondan sonra satışı gerçekleştirebilirsin.

Halen yurt içinden vergi muafiyetli olarak alınan araçlar 5 yılda, yurt dışından alınanlar ise 10 yılda vergiden düşmektedir. Yani yurt içinden alırsan 5 yılda sakat olmayan birine vergisiz satabilirsin, ama yurt dışından olunca 10 yıl beklemen gerek.

peki hiç satmasam ikinci bi araba alabilirmiyim yurt dışından eski arabada üzerime kayıtlı olsa

Hayır, yurt dışından alamazsın. Ama yurt içinden alabilirsin

Bana geçen gün VW bayii yurt içinden ÖTV muafiyetiyle alabilmek için gerekli evraklar arasında şunu da söylemişti ama;

-Üzerinize kayıtlı başka araç olmadığına dair belge...

peki sn oturan boga ben arac benim üstüme kayıtlı olduktan 5 yıl satılmaz biliyodum siz 10 yıl diyorsunuz dogrumu acaba yoksa benmı yanlış anladım 5 yılmı 10 yılmı satılamaz

Alındıktan 5 yıl sonra ithal izni olan engelli birine yada 10 sene sonra herhangi bir kişiye vergisiz satabilirsin.

Yani sen şu an aracı engelli birine satabilirsin, engelli olmayan birine satmak istersen vergisini ödeyip satabilirsin.

arac 82 model cok yıpranmış zaten o yasta bir otomobili kımse almaz peki hurdaya filan verememmi bişekilde üzerimden düşürememmi düşürme yolları nelerdir lütfen yardımcı olun

Gümrük vergisini ödeyerek babana ya da başkasına satışını yap. Vergisi çok tutmaz... Bunun için de ankara naklihane ve bedelsiz ithalat gümrük müdürlüğü'ne başvurman gerek:

istanbul yolu 6.km. TCDD gümrüklü ambarları, toprak mahsülleri arkası
behiçköy/ankara
0312 397 77 89 / 405 faks: 0312 397 75 52

Üst Alt