Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl önce 1800 €'ya aldığım araç için bugün satışta 4700 TL vergi istiyorlar!?

gurgula533

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 2004 yılında ayağımı kaybettim ve gümrük muafiyetinden faydalanarak aynı yıl 1995 model opel astra f getirdim aracı o zaman yurt dışından 1800 euro ya almıştım
bu yıl 5 yılım dolduğu için hafta içi gümrüğe gittim ve ödemem gereken verginin ne kadar olduğunu öğrendim (10 yıl geçmeden vergisiz satamıyoruz 5 yıl geçince vergisini ödeyip satabiliyoruz) ve tamamiyle şok geçirdim gümrükte aldığım cevap yasaların değişmesinden ötürü şimdi kulaklarınıza inanamıyacaksınız tamıtamına
4700 tl

evet arkadaşlar, 5 yıl önce 1800 € aldığım ve şu an 15 yaşında olan arabaya 4700 tl para istiyorlar!

bu şu an benim başıma geldi ama aracını satmak isteyen her arkadaşım bu kaderi yaşayacak.
ve gümrükteki görevli ile görüşürken yetkilinin söylediği artık yeni kanunlarla vergi indirimi yok vergi ötelemesi var dedi aynı ötv deki gibi

bu konuda örgütlenelim gerekiyorsa toplu dava açalım bu bugün benim yarın hepimizin problemi olacak

saygılarımla

Eğer bir hata söz konusu değilse, bu olay tam bir Made in Turkey!

Bizde böyle...

Evlere şenlik br milletiz vesselam.

bu konuda yasal haklarımı kullanacam ama ne kadar yasal hakkım var onu bilmiyom işi bu hale getiren zaten yasalar

araç değişimi için 5 yıl neden 10 yıl oldu eskimiş arabayı kim alır.

eğer bu şekilde arabalara bu kadar vergi istenirse ikinci el araçlarını kimse satamaz süresi dolmadan ne demek 15 yaşında arabaya 4700 tl gümrük parası artık yurt dışı araba satışı bence biter şahsen yurt içi alır ikinci el istediğim zaman vergi ödeme zorunluluğu olmadan satılır ve şu zamanda araç fiyatlarıda çok düşmüşken... Devletimiz bizlere yurt dışından araba gekirme hakkı tanıyor ve avantajı olması gerekirken tam tersi oluyor bunun neresi hak avantaj anlamıyum..

Hiç bir değişiklik yok
yurt dışından araç getirdiğimizde 5 yıl sonra vergisini ödeyerek satabiliyoruz , ancak 10 yıl geçince vergisiz satabiliyoruz.
buda şu demek orta gelir seviyesindeki bizler yurt dışından ancak 5-6 yaş ve üzeri araç getirmeye gücümüz yeter ki be o dönemde durumum nedeniyle (yeni ayağını kaybetmiş biri olarak ) 10 yaşında araba getirebilmiştim ve Devletimiz bize şunu söylüyor yurt dışından getirdiğin araba 15-20 yaşına gelene kadar o arabaya bin , merak ediyorum bu yasayı çıkaranlar ın kendileri ve aileleri bu yaşlarda arabalara biniyorlarmı acaba
SADECE ADALET .....
SADECE BİZE SUNDUKLARINI KEPÇE İLE GERİ ALMAMALARI...
EN BAŞTADA YAZDIĞIM GİBİ BU BUGÜN BENİM YARIN HEPİMİZİN PROBLEMİ OLACAK
ÖRGÜTLENELİM GEREKLİ YERLERE MÜRACAAT EDEREK HAKKIMIZI ARAYALIM ARKADAŞLAR.

Yurt Dişindan Araba almaya heveslenen kişilere örnek olsun

efendim kimse alınmasın. bu bütün engelli arkadaşlara örnek ve ders olsun. yurt dışından kesinlikle araba almayınız arkadaşlar

yurt dışı satıcı bu sebeple bence bitme noktasına gelir.. ama birlik olup bi şeyler yapılıp yasanın düzelmesi lazım ama hiç bi şey olacağını sanmıyorum. ben dahi bu yasadan sonra yurt dışı getirmeyi düşünmem..

açıkçası ben bu işi engelleyemezsen arabam satılıktır
en azından engelli bir arkadaşımız alır ise ne ben vergi ödüyorum nede alan arkadaşım
ama bir koşulu var o da 5 yıl arabaya binmeyi kabul etmek

mrb arkadaşlar.Yurt dışından getirilen araçlarda 5 yıl dolduktan sonra gümrükte ödenen vergide son durum nedir ? gurgula arkadaşımızın başına gelenler bizleri ürkütüyor açıkcası.Hangi mantık anlaşılır değil..bu konuda aydınlatıcı bilgiler verilirse sevinirim.Tşk ederim

Gümrüğe bildirdiğiniz fatura bedeli 1800 euro mu gerçekten? Ve size çıkarılan 4700 TL fatura bu bedel üzerinden mi belirlenmiş? Bence bilgi edinme yasası çerçevesinde sizden talep edilen vergi tutarının detaylarını resmi bir yazı şeklinde ilgili gümrük müdürlüğünden istemeli ve bunu bizlerle paylaşmalısınız. En azından devlet kurumlarına "siz bizden bunu talep ediyorsunuz" şeklinde bir resmi yazı örneğini ibret olarak gösterme şansına sahip oluruz...

selam dava açmak isteyen varsa toplanalım derim. telefonum: 05358656612 mahkeme masrafını bölüşürüz.

dava açalım. toplanalım: 05358656612 aynı sorunu yaşayanlar arasın..

Bildiğim kadarı ile kanun değişiklikleri yapıldığında daha önceden o kanundan yararlananlar yararlandıkları zamandaki kanuna tabi olurlar diye biliyorum. Sen bu konuyu bir araştır.

selam aynı durumu bende yaşıyorum. önce motor hacmini düşürdüler şimdi 10 yıl bin diyorlar. yani bunların maksadı belli az paraya iyi arabaya binen engelliler hazmedilemedi. 1600cc motor dizel araba sayısı sayılı mrcedese binmek engellendi (oysa almanyada 4 lastik parasına bunlar.) malesef hazmedilemedi paran varsa bin yoksa otur oturduğun yerde. bu hukümete oy verdiğim için kendimi affetmeyeceğim. BENİM BİR ARKADAŞIM VAR DEVAMLI TAKILIR BANA HER GÖRDÜĞÜNDE SORAR ( SİZE SOL ŞERİT HALA SERBESTMİ, YASAK DEĞİLMİ DİYE.)

Üst Alt