Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 49 raporu ile babamın üzerinden araç alabilir miyim?

uğurröz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Babamın %49 oranında engelli raporu mevcuttur.Araç almayı düşünüyorum rapor üzerinden birinci derece vasisi olarak aracı kullanabilir miyim?

Alabilirsin, iyi olur. Otopark kartı çıkartmayı da unutma, rahat edersin.

Soruyu yanlış sordum galiba vasi değilim sadece babamın %49 luk raporuyla araç aldığımda oğlu olarak kullanabilir miyiz.Yoksa babamdan hariç kimse kullanamaz mı

Sanırım engellilik indiriminden faydalanmayı düşünüyorsunuz. Alamazsınız yani vergi indirimli alamazsınız %90 üzeri engelli olması gerekli.

Emin misiniz çevremde %40 heyet raporu olup H ehliyeti alan kişiler ÖTV muafiyetinden yararlanıyor.%90 altı olduğu için H ehliyeti istiyorlar sizin dediğiniz ağır engelli oluyor %90
Ben babamla birlikte kullanmak istiyorum .babamın H ehliyeti oldupu için oluyor ama ben kullanabiliyor muyum. Soru bu

Kullanamazsınız, % 90 altında ise tertibatlı araç alabilirsin ve onu başkası kullanamaz.

Sol ayakta sorun vr sadece otomatik vites kullanır diye bir ibare veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam.özel tertibat gerekli mi

Sol ayaktan alınacak donanımsız otomatik vitesli aracı herkes kullanabilir. Babanız da tüm otomatik vitesli araçları kullanır. Hayırlı olsun şimdiden. :)

Kkelebekk;

Açıklayıcı cevabın için teşekkür ederim

Üst Alt