Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 rapor, 4.100 pirim günü ve 18 yıl sigortalılık süresi ile emeklilik şartlarım nedir?

orhan1905

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
merhabalar 16/08/2025 yeni tarihli yüzde 48 engelli raporum var sgk ya bizzat başvuru yaptım 3 ay içinde sonuçlanır dediler 4100 prim günü siğorta süresi 18 yıl var fakat aklıma takılan soru sgk beni emekli edermi veya reddedilirmi bilgisi olan yazabilirmi acaba

@orhan1905, Aklına takılan sorunun cevabını burada kimse veremez. Buna SGK Sağlık Kurulu karar verecek. Emekli olursun veya olamazsın diyenlere göre plan program yapıp beklentiye kapılmayın.

%48 oranın, 4100 prim günün ve 18 yıllık sürenin olması şu aşamada önemli değil.

Tek önemli olan sizdeki hastalık SGK'nın değerlendirme yaptığı listede var mı ve siz bu şartları sağlıyor musunuz.

Prim gününüz ve çalışma yılınıza göre bakarsak SGK kurulu sizde Orta Düzey veya Hafif Düzey çalışma gücü kaybı tespit ederse emekli olabilirsiniz.

yorumunuz için teşekkürler
hadi hayırlısı diyelim peki reddelirse ne yapmam lazım itiraz edebilirmiyim

@BnymnYldz Bende ek 1 de var da ne oldu abi sonuç aynı ret, şimdi iş mahkemesine vereceğim avukatım ile görüştüm bakalım ne olacak

@orhan1905, Red kararı çıkarsa itiraz hakkınız var. Dosyanız tekrar değerlendirilmek üzere Yüksek Sağlık Kurulu'na gönderilir.

@samedo99, Evet senin hastalığının adı listede var ama sadece bu yeterli bir kriter değil. OKB bölümünün alt satırında yazılı olan şartları karşılamadığın için red geldi.

Şartları sağladığımız halde nasıl ret gelebiliyor ?

@eberco, Bu soruyu kendiniz için soruyorsanız eğer,

Sizin geçmiş mesajlarınıza bakacak olursak henüz engelli raporunuz yok.

Yapmış olduğunuz ve red kararı gelen bir emeklilik başvurunuzda yok.

Red kararı verilen arkadaşlar açısından soruyorsanız,

Şartları sağlayanlar emekli olabiliyor ama şartları sağladığını düşünüp başvuranlara red kararı geliyor.

Son düzenleme:
yorumunuz için teşekkürler
hadi hayırlısı diyelim peki reddelirse ne yapmam lazım itiraz edebilirmiyim

@BnymnYldz, teşekkürler

@samedo99, Hem OKB olan hemde Bipolar tanısı olan bir rapor ile neden emekli olamadığını 2 gün boyunca özel mesajda anlattım.

Raporda ki en büyük hastalığa bakılır diğer hastalıklar değerlendirilmez.

Üst Alt