Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%48 rapor, 4.100 pirim günü ve 18 yıl sigortalılık süresi ile emeklilik şartlarım nedir?
merhabalar 16/08/2025 yeni tarihli yüzde 48 engelli raporum var sgk ya bizzat başvuru yaptım 3 ay içinde sonuçlanır dediler 4100 prim günü siğorta süresi 18 yıl var fakat aklıma takılan soru sgk beni emekli edermi veya reddedilirmi bilgisi olan yazabilirmi acaba
@orhan1905, Aklına takılan sorunun cevabını burada kimse veremez. Buna SGK Sağlık Kurulu karar verecek. Emekli olursun veya olamazsın diyenlere göre plan program yapıp beklentiye kapılmayın.
%48 oranın, 4100 prim günün ve 18 yıllık sürenin olması şu aşamada önemli değil.
Tek önemli olan sizdeki hastalık SGK'nın değerlendirme yaptığı listede var mı ve siz bu şartları sağlıyor musunuz.
Prim gününüz ve çalışma yılınıza göre bakarsak SGK kurulu sizde Orta Düzey veya Hafif Düzey çalışma gücü kaybı tespit ederse emekli olabilirsiniz.
@orhan1905, Red kararı çıkarsa itiraz hakkınız var. Dosyanız tekrar değerlendirilmek üzere Yüksek Sağlık Kurulu'na gönderilir.
@samedo99, Evet senin hastalığının adı listede var ama sadece bu yeterli bir kriter değil. OKB bölümünün alt satırında yazılı olan şartları karşılamadığın için red geldi.
merhaba arkadaşlar yüzde 48 engelli raporum var 18/08/2025 tarihinde sgk ya emeklilik için başvuru yaptım fakat red cevabı geldi itiraz ettim 1 ay sonra belli olur dediler sizce emekli olabilirmiyim
@orhan1905,
Red gelip itiraz ettin diyelim 1 ay,da sonuç almazsın en az 2 yada 3 ay sürüyor ve ayrica sen rahatsızlıklar ile emeklilik biraz zor kardeşim
2005 yılından beri siğortalıyım
18.08.2025 yılında aldığım yüzde 48 engelli raporum var
sgk ya emekli olmak için başvuru yaptım fakat 2026 ocak ayında red cevabı geldi
itraz ettim bekliyorum
sonucum ne olur?
KURUMSAL MÜRACAAT
İlk Rapor
İtiraz
Kontrol
Muayenesi
KİŞİSEL MÜRACAAT
İlk Rapor
İtiraz
Yenileme
BAŞVURU NEDENİ
İLK İTİRAZ
SİSTEMLER
ENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVAR
BİLGİLERİ VE TEŞHİS
ENGEL ORANI %
İÇ HASTALIKLARI
tip 2 dm % 20 hiperlipidemi % 10 kalp yetmezliği?+ht açısından kardiyoloji görüşü uygundur
28
KARDIYOLOJI
Koroner BTA: Nonkritik koroner arter hastalığı. Koroner arter hastalığı klas I. Kapak hastalıkları klas I.
19
NÖROLOJI
Diyabetik polinöropati EMG (ŞİŞLİ ETFAL 11/7/2024): ALT EKSTREMİTEDE HAKİM
UZUNLUĞA BAĞLI AKSONAL TİPTE SENSORİMOTOR BİR POLİNÖROPATİ Nörolojik muayene normal Nöralji %5
5
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
AKTİF PSİKOPTOLOJİ SAPTANMADI
0
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON
ftr açısından özellik yok
0
GENEL CERRAHI
sağlam
0
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI
SAĞLAM
0
KULAK BURUN BOĞAZ
HASTALIKLARI
SAĞLAM
0
GÖZ HASTALIKLARI
GÖRME SAĞ 0,7 -0,50*70 SOL 0,7 +0,50 -0,50*100 HER İKİ GÖZ ÖN SEGMENT
DOĞAL ARKA SEGMENT YER YER MİKROHEMOROJİLER MEVCUT
7
SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU
Teşhis / Teşhisler
İÇ HASTALIKLARI : E78.2 - HİPERLİPİDEMİ KARMA, E11.9 - İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN
DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN
KARDIYOLOJI : I25.0 - ATEROSKLEROTİK KARDİYOVASKÜLER HASTALIK, I08.0 - MİTRAL VE AORT KAPAKLARININ BOZUKLUKLARI
NÖROLOJI : G63.2 - DİYABETİK POLİNÖROPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER .4 İLE)
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : Z00.4 - GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON : Z00.0 - GENEL TIBBİ MUAYENE
GENEL CERRAHI : Z00.0 - GENEL TIBBİ MUAYENE
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : Z00.0 - GENEL TIBBİ MUAYENE
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI : Z00.0 - GENEL TIBBİ MUAYENE
GÖZ HASTALIKLARI : H52.0 - HİPERMETROPİ, H52.2 - ASTİGMATİZMA, H36.0 - DİYABETİK
RETİNOPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER.3 İLE BİRLİKTE)