Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4500 gün primle hemen emekli olmak mı iyi, yoksa beklemek mi?

sazrak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Bir sorum olacak bilgi verebilen arkadaşlar olursa çok sevinirim.
Kardeşim ve ben doğuştan Polinöropati hastasıyız.Ben 50 ağabeyim 6o yaşında

Ağabeyimin toplam 4500 gün ssk fazla olmak kaydıyla ödenmiş sigortası var. Ağabeyime %52 iş göremez raporu verildi. (Devlet hastanesi tarafından)
Bu durumda emekli olabilir mi?
Eğer emekli olabiliyorsa engelli emekliler normal emeklilere göre daha çok mu maaş alıyor?
1000 gün daha ödeyip emekli olması mı daha karlı yoksa olabiliyorsa hemen engelli olarak emekli olması mı daha doğru olur?

Teşekkürler

aşağıdaki tabloyu inceleyin kriterleriniz uyuyorsa vergi indirimi alarak emekli olursunuz ayrıca ödenen priminiz yüksek ise bir faydası olur çalışılan ücret en az 2500 tl üzeri olarak olursa o zaman maaş yüksek olur.asgari ücretten çalışmış bir engelli en faz 750-850 arası maaş alır ben olsam siz ve abiniz 50-60 lı yaslardasınız hemen emekli olurdum
2008_oncesi.PNG

Bir an önce emekli olmak çok daha avantajlıdır. Hem maaş açısından anlamılı bir fark olmaz, hem 3 sene erken emekli olup maaş almak çok daha avantajlıdır hem de fazladan 1000 gün prim ödemekten kurtulmuş oluyorsunuz...

Üst Alt