Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 sol hemiparezi raporum var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

cihat saygı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben cihat saygı benim norolojik % 45 sol hemiparazi raporum var bilisi olan arkadaşlardan ricam ben h sınıfı ehliyeti alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar benim h sınıfı ehliyeti alıp alamıyacagımı ve bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini cevaplaya bilirseniz eğer çok sevinirim şimdiden teşekkürederim.

sanırım otomatik vites kullanır ibareli rapor alırsın ötv den de yararlanırsın

Sol bacakta hareket kısıtlılığı olduğu tanı olarak yazmalı ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibaresi yer almalı. Bu olursa, evet, otomatik vitesli aracı vergi istisnası ile satın alabilirsiniz.

slm bülent bey benim norolojik E sol hemiparazi raporum var sol kolumda ve sol bacağımda özrüm var benim gibi bu durumda olupta h sınıfı ehliyet alan ve ötv indirli araç alan arkadaş var mı
bir de bülent bey benim c sınıfı ehliyetim acaba bu c sınıfı ehliyetim h sınıfı ehliyeti almamda faydası olur mu yoksa aksi yönde bir etkisi mi olur

bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekküederim sağolun.

Daha önce alınmış bir ehliyetinizin olması sürücü kursuna yazıldığınızda sadece direksiyon sınavına girmenizi sağlar; diğer derslerden muaf olursunuz. Ayrıca sürücü kursuna daha ucuz bir fiyatla yazılabilirsiniz... Bunun dışında bir avantajı yok.

Bülent bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim benim sol kolumda ve sol bacagımda norolojik %45 sol hemiparazi sakatlığım var ben h sınıfı ehliyeti ve ötv indirimli arac alıp alamayacağımı öğrenmek istemiştim sizilerin verdiğiniz bilgilerden sanırım alabilecegimi anlatım sizce doğru mu anladım?
Size bir sorum benim gibi norolojik sol hemiparazi %45 roporulu sol kol ve bacakta %45 özrü olupta h sınıfı ehliyeti ve ötv indirimli arac alabilir raporu alan arkadaşlar var mı bilidiğiniz tanıdığınız?
Bülent bey son bir kez h sınıfı ehliyeti ve ötv indirimi araç için hastaneye gittiğimde nasıl bir yol izlemeliyim doktorlara neler söyleliyim neleryapmalıyım sizce size belirttiğim gibi c sınıfı ehliyetimin olduğunu doktorlara belirtmeli miyim faydası olur mu?
Bülent bey bu sorularımada yanıt verirseniz minnettar kalırım.

Sitede tek taraflı hareket kısıtlılığı olup sürücü belgesi alan üyeler vardı. Okuduğumu anımsıyorum ama baktım, bulamadım.

C sınıfı sürücü belgenizin olduğunu muayene olurken söyleyin, ama pek bir anlamı olmaz. Önemli olan kafası çalışan ve sürücü olmanıza mani bir durumunuzun olmadığını idrak edecek bir doktor ve heyet bulmanız....

"Sol alt ve üst ekstremiteden hareket kısıtlılığım olduğunun tespit edilerek Otomatik Vitesli araç kullanabilmemi sağlayacak H sınıfı sürücü belgesi alabilmem için tarafıma iki nüsha halinde sağlık kurulu raporu verilmesini arz ve talep ederim."

h sınıfı b sınıfının yerine geçer ticari araç kullanamassınız. ellerinde özürü olanlara araç kullanamaz diye rapor veriyorlar. hastaneye başvurmadan önce muayene olduğun doktara sor genellikle ortapedi doktorunun görüşünü esas alıyorlar. bende senin durumundayım. ehliyet vermiyorlar

Üst Alt