Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum ve 99 sigorta girişimle ne zaman emekli olabilirim?

İsmailKoza

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

% 45 Rapor Aldım Özürlü Olarak Emekli Olabilirmiyim ?
Sigorta Primim: 4.568
Sigortam 1999 Belli Sigortam Var

Yardımcı olmanızı bekliyorum İyi Forumlar :confused:

Merhabalar,
3. derece özür grubundasınız. 18 yıl, 4080 prim gün sayısı olarak belirlenmiş.
İlk işe başlarken sağlam olarak mı başladınız ?

tamam olarak sizinle aynımı bilmiyorum benimde %50 özürlü raporum %40 vergi indirimim vardı 3920 gün 17 yıl dolunca emekli olursun denildi 17 yılda 4983 günüm oldu ve 17 yılım dolunca 01.07.2014 yılında emekli dilekçemi verdim 01.08.2014 te maaşım bağlandı emekli oldum maaşta 738.85 tl en sağlamı siz 170 sgk hattını arayın size detaylı bilgi veriyorlar saygılarımla

Emeklilik şartları SGK giriş tarihleri, ilk girişte sağlık durumu, rapor oranı sonuçları değiştirmektedir.
Tam bilgi için 170 arayabilirsiniz. Gerekli bilgileri paylaşırsanız yönetmeliğe göre emeklilik tarihinizi hesaplayabilirz :)

İlk işe Girdiğimde Hastagılım vardı
Hastalık adı : ankılozan Spondilit

Teşekkürler

İlker beyinde dediği gibi vergi indirimi alıyorsanız SGK girişinizden 18 yıl sonrasında emeklilik talep edebiliyorsunuz.

Emeklilik tarihiniz gelmeden önce sakatlık indirimindne yararlanmak için defterdarlığa başvurmanız gerek. Bu hakkı elde etmeden sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazsınız

Malulen Emeklilikte Kaç Lira Alırım

[SIZE=3]İyi Akşamlar[/SIZE]

[SIZE=2] Skk Başlangıcı 03/02/1999 | Rapor %42 Geldi Gittim Skk'ya Askerlilik Yatırsan 12. Ayda Emekli olabilirsiniz dediler şuan 12. Ayı Bekliyorum aylık net maaş nekadar alırım ?
İyi forumlar [/SIZE]

baba emekli olmazsın sen.. Oturanboga'nın dediğini oku.. vergi indirimin yoksa emekli olmanız imkansız. deftarlıktan vergi indirimine baş vuracaksınız ve rapor alacaksınız vs. forumda bunun için çok fazlası ile bilgi var.

İsmailKoza
%42 raporunuza karşılık 3.derece vergi indirimi alırsanız ya da varsa 18 yıl ve 4080 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.
Askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yapmışsanız borçlanarak hem sigorta başlangıcınızı askerlik süresi kadar geriye götürebilir hem de prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

Üst Alt