Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 işitme sebebiyle raporum var. Emeklilik şartlarım değişti mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Myroom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Fuat11223344,

18 yil 4100 gun hafif tanı orta tanı 16 yil 3700 gun sadece İsitme raporu 71 ise orta tanı olur 16 yil 3700 uyar eger emekli olmak istiyorsanız SGK gidiyor sevk alıyor hastaneye muayene oluyor sonra SGK sağlık kurulu raporu emeklilik bakıyor emeklilik oluyor

@olcaytunc, Sanırım öyle. İmplant olanlar olabiliyor artık galiba.

Engelli hakları artık sadece kağıt üstünde olma yolunda gidiyor gibi. Fiilen kullanamıyorsunuz.

Bu desibellerle emekli olmanız baya zor, çünkü yeni kanunda iş gücü kaybını tamamen cerrahi müdahale ile ameliyat olan ve cihaz takılan kişilere göre yaptılar.

2012 yılında almış olduğum süresiz %40 rapor ile başvurumu sgk kabul etmedi son 6 ay içerisinde alınmış yeni rapor lazım gerekçesi ile, Yeniden rapor aldım %45 olarak rapor verildi bu sefer süreli 2 yıllık olarak. Yine sgk ya başvuru yaptım 2025/10. ayda 2026/02 de red kararı geldi. İtiraz ettim ysk sağolsun 8 ayda ancak döndü bu sefer ara karar. Karar sonucu "Karar: Dosya incelendi. Sigortalının bir Üniversite veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde yeniden muayenesi ile cihazlı eşiklerini ve SDS'sini içeren odyogramının temin edilerek dosyası ile birlikte Kurulumuza gönderilmesine oy birliği ile ara karar verildi." Denilmiş. Bu nedir, aynı ara karar ile işlem yapan varsa bilgi verebilirmi. Tam olarak ne istiyorlar. Cihazlı işitme testi yapınca zaten herkes duymayacak mı. İşitme cihazı ile test yapılınca sen zaten cihazla duyuyorsun çalışma gücü kaybın yok diyecekler muhtemelen.

@ercan351 Ercan Bey merhaba, bahsettiğiniz gibi bir durum yok. Sadece cihazlı test istiyorlar. Oradaki eşikleri gördükten sonra, son kararı verecekler. Sizin kullandıklarınız her 2 kulağınızda da işitme cihazı mı? Cerrahi müdahale ile takılan cihaz kullanıyor musunuz? Cihazsız eşikleriniz kaç desibel geldi?

Merhaba Emrah Bey, Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Cihazsız yapılan ölçümlerde Saf ses ortalaması SOL79-SAĞ81 DB Tek kulakta cihaz kullanıyorum. Cerrahi müdahele ile takılan herhangi bir cihaz yok.

Rica ederim, cihazsız ölçümlerde "ileri seviye" geliyor. Cihazlı ölçümler de desibeller düşecek. 71-90 desibel arası ileri seviye olduğu için şu an ileri seviyedesiniz. Benim de hepsi "ara karar" ile birlikte 8 ay sürmüştü. Maalesef süreç uzun sürüyor. Fakat son kararı heyet vereceği için bir yorum yapmak doğru olmuyor. Çünkü umulmadık sonuçlar gelebiliyor.

Siz emekli oldunuz mu, olduysanız cihazlı desibeller kaçtı acaba sizde

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt