Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 42 raporumda ağır engelli ibaresi işaretlenmiş. Hangi haklardan yararlanırım?

sinerji

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim %42 engelli raporum var ve raporda ağır özürlü kısmının karşısında evet yazıyor bu durumda ben ağır özürlülere sağlanan haklardan yararlanabilirmiyim? Bilgisi olan var mı?

Benim bildiğim kadarıyla, ağır özürlülerin faydalanacağı haklardan bir tanesi evde bakım aylığı, diğeri tren seyahatlarinde refakatçi ile yolculuk etme hakkı. Ancak bunlardan ikisi için de % 50 ve üzeri raporun olması şart koşuluyor. % 42 oranla yararlanamazsınız 'ağır engelli' ibaresi olsa dahi. Başka hangi hak ile ilgili bilgi almak istiyorsanız belirtin lütfen.
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Yeni öğretmen yer değiştirme yönetmeliğinde ağır özürlü kişinin eşi istediği yere bir defaya mahsus tayin edilir deniyor?Acaba bu haktan eşim faydalanabilir mi?

Pardon konu henüz taslakmış bi kaç aya resmileşmesi gerekmekteymiş. Kimi yerde bunu"Sağlık kurulu raporunda en az yüzde 40 oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan bağı bulunan öğretmenlere bir defa olmak üzere engellilik durumuna bağlı yer değişikliği hakkı getirildi. " olarak belirtilmiş. Birde merak ettiğim %42 ile ağır özürlü olarak belirtilmem normal mi yoksa hastane yanlışlıkla mı yaptı:) Bugüne kadar hiç dikkat etmemiştim geçen gün farkettim bu ibareyi.

Sanırım %50 belirtilmemiş yönetmeliklerde
http://www.memurlar.net/haber/480202/4.sayfa

EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Buna göre eşim faydalanabilir diye anlıyorum ben.

Sol el ampute

2011 yılında üniversite hastanesinden aldığım rapor %42 oran ve ağır engelli olarak verildi. Öğrendiğim kadarı ile yönetmelik değişmiş ve %50 nin altında engel oranı olanlara artık ağır engelli raporu verilmiyormuş. Ağır engelli raporum sürekli bunu eşimin tayininde kullanmak istiyorum. Her ne kadar yönetmelik değişmiş olsa da kazanılmış bir hakkımın olduğunu düşünüyorum bu konuda bilgisi olan var mıdır? Raporumdaki ağır engelli hükmü geçerli midir? Teşekkürler...

sinerji 100%42 engelli oranı ile Ağır engelli ibare eklenmez en Az 100%70 ve üstü
Ağır engellidir 100%40 100%69 engellidir 100%70 ve üstüde Ağır engellidir
nitekim ben 100% 80 Ağır engelliyim Raporumdada Ağır engelli evet yazıyor

derbeder47 %70 üzeri ağır engellidir şeklindeki ibare hangi yönetmelikte var. Yeni yönetmeliklerde geçen ibare [SIZE=2]Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler[/SIZE][SIZE=2]. Benim raporum eski olduğu için bana % 50 altında olduğu halde verildi bu rapor hala geçerli midir?[/SIZE]

Üst Alt