Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum var. Emekli olabilir, çalışmaya devam edebilir miyim?

@berk3435
Estağfurullah kardeşim kızmak gibi bir şey haddimiz değil.
Yalnız kaç mesajdır tekrarlarla aynı yerde dolanıyoruz, onun için dedim ama pişman da oldum.
Uyku apnesinde hafif, orta ve ağır olarak üç oran verilir.
Cbap cihazı kullanımına geçer ve öyle başvurursanız evet daha avantajlı olur, bu durumda ağır uyku apnesi olarak büyük ihtimalle %35 oran verilir.
Hastaneye rapor başvurusunda emeklilik için diyemezsiniz, çünkü 2008 öncesi girişli 4A lı çalışanlarda raporla erken emeklilik diye bir şey yoktur. Raporla emekli olunan malulen emeklilik durumlarında da bireysel başvuru değil kurum sevki ile olur. Bu yüzden bireysel rapor almak istiyorsanız engelli kimlik kartı, sosyal yardım gibi bir sebep belirtin.
Daha olmadı vergi dairesinden sevk ile başvurursunuz. Bireysel başvuruyu tavsiye etmemdeki sebep daha önceden durumunuzu bilmeniz açısındandı.
Bakın yukarıda yine ''işyerime başvuracağım'' yazmışsınız.
Sizin bu süreçte işvereninizle tek ilginiz orada çalıştığınıza dair belge almaktır, bunun haricinde bu konuda sizin işyeri ile bir işiniz yok.
Raporu alıyorsunuz, işyerinden de orada çalıştığınıza dair belge ve kimliğiniz ile vergi dairesine başvuruyorsunuz.
Profilinizde İstanbul yazıyor. Fatih Vatan Caddesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü yanında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı var, oraya başvuru yapabilirsiniz. Önce bireysel olarak başvuru yapmayı deneyin. Olmazsa dediğim vergi dairesinden sevk alıp gidersiniz.

@ALEXSANDERS
Sürece ait bütün detaylara vakıf olan avukat alacağına eminse bize burada iki satır bilgi ile uzaktan laf söylemek düşmez. Kendinden eminse açsın tabi.
Çünkü ben ilk emeklilik iptali ile ilgili hiç bir detayı bilmiyorum, bir şey söylemem yanlış olur.

Ufukalp

Avukat benim 35 yıllık arkadaşım hatta abim diyebilirim ilk emeklilik rutin kontrol Raporun 40 altında kaldı dendi 2700 tl yersiz ödeme dendi parayı iade edilen dendi bende giderek parayı internet şubesi ile odeme yaptım sonra gidip makbuzu aldım hepsi bu süreç bu başka bi şey yok sonrası 6 ay çalışma ve tekrar rapor aldım ikinci raporla vergi indirimi ve tekrar emekli oldum

Ufukalp anlayışınız için çok teşekkür ederim. Bayağı anladım. İşyerimle hiç bir ilişiğim yok sadece orada çalıştığım belirten yazı dışında. Raporumda ağır uyku apnesi yazıyor. Titrasyon testine gireceğim ama şu anda alternatif yöntemleri deniyorum. Örneğin dişlik, burunluk, yastık vs. Bunları denedikten sonra eğer olmadıysa titrasyon testine girip cihaz kullanımına geçeceğim. Cihaz kullanmadan, sadece elimde yazan raporda "ağır uyku apnesi" yazısıyla oran verilir mi sizce? Peki abi, elimde şu anda mevcut engelli kimlik kartım mevcut. Tekrar rapor almaya gittiğim zaman yine kimlik kartı desem sorun teşkil eder mi? Bana zaten kimlik kartın var. Tekrar neden başvuru yapıyorsun gibi bişey diyebilirler mi?

berk3435
Sosyal yardım diyebilirsiniz rapor sebebi için.
Zaten var sürekli raporunuz derlerse yeni hastalıkla oran artıracağım dersiniz. Çünkü %70 altı il2 %70 ve üstünün 2022 engelli aylığı aynı değil. Maaş artırmak için rapora yeni hastalıklarımı ekletmek istiyorum diyebilirsiniz.

ALEXSANDERS
1 yıl süreli vergi indirimi ile, bir yıl sonra kontrol şerhi emekli olmuşsunuz. Kontrol muayenesinde yeterli oranı alamadığınız için emekliliğiniz iptal edilmiş. Emekli maaşınız kesilmesi gereken sürede kesilmeyip 2.700 TL yersiz ödeme yapılmış ve bu tutarın sizden iadesini istemiş ve almışlar.
Bu süreç ve işlemler tamamen yasal ve olması gerektiği gibi işlemiş görünüyor. O yüzden ben ödediğiniz 2.700 TL ile, iptal edilen emekliliğinizden dolayı alamadığınız 8 aylık maaşın geri alınabileceğini sanmıyorum.
Tabi bu benim düşüncem. Madem avukatınız yakın dostunuz, ufak da olsa bir umut görüyorsa uğraşın derim.
Ama diğer konuda, yani şu anki emekliliğiniz ile hiç bir ilgisi olmayan 2016 tarihli raporu soruşturarak emekliliğinizi iptal etmeye kalkışmaları konusunda kesinlikle haklı olduğunuzu düşünüyorum.

Ufukalp hocam şu anki raporum sürekli değildi. 5 yıllık vermişlerdi. 3 yıl kaldı bitmesine. Ayrıca engelli aylığı almıyorum. Kimliğimde olduğuna göre nasıl bir cevap verebilirim? Diğer bir şeyde, ilk raporumu aldığım hastaneden değilde başka bir hastaneden randevu aldım. Farklı hastane olmasının bir artısı ya da eksisi olabilir mi? Teşekkürler.

Ufukalp bey vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun ALLAH ne muradın varsa versin hoşçakalın

berk3435
Of Berk off..!
Ya hu sen sosyal yardım dedin diye hastanenin sağlık kurulu ofisindeki memur vakıf veritabanını tarayıp senin sosyal yardım geçmişini dönmeyecek ortaya. Engelli kimlik kartı dedin diye aile ve sosyal politikalar bakanlığı veritabanını deşelemeyecek.
Söyle birini al Allah'ını seversen.
Yok olmaz diyorsan da vergi dairesinden sevk al git ne diyim daha...
ALEXSANDERS
Rica ederim, Allah hepimizden razı olsun inşaallah.

Ufukalp bey yolunuz düşerse ESKIŞEHIR e misafirim olun her zaman beklerim

Birde ufuk bey kişi ismi @ ile başlayıp mavi yazamadim kusura bakmayın hayırlı geceler

Ufukalp tamam hocam. teşekkür ederim. çok başınızı ağrıttım. Kusura bakmayın. Kimli kartı ve sınav seçeneğini seçerim ben o zaman.

Üst Alt