Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 rapor ile (sol kolumu kullanamıyorum) vergi muafiyetinden yararlanabilir miyim?

mehmetalp

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar.

Başlıkta da belirttiğim gibi benim %42 engel raporum var ve sol kolumu neredeyse hiç kullanamıyorum. Yani araç içinde sinyal verecek kadar bile kullanamıyorum. Yakın zamanda 'B' sınıfı engelli otomatik vites araba ehliyeti aldım. Şimdi araba satın almak istiyorum. Vergi indiriminden nasıl yararlanabilirim? Nereye başvurmam gerekiyor? İlginiz için teşekkür ederim

@OturanBoğa
104, 10.02, 35.04, 47 ehliyetimde bu kodlar bulunuyor.

Ehliyeti alırken aldığım sağlık raporunda özel donanımlı araç kullanabilir yazmışlardı lakin o raporu trafik tescile verdim ehliyetimi aldığımda. Araba satın alımında indirimden yararlanmak için ayrıca rapor mu gerekiyor?

Ehliyet ve arkasında bulunan kodlar yeterli değil mi?
Cevabınız için çok teşekkür ederim

mehmetalp

Ehliyete 78 kodu da ekletmeniz lazım. Bunu görmezse kurumlar arıza çıkartabiliyor.

Daha sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporu da almanız lazım. Raporda sol üst ekstremitede kısıtlılık olduğu yazmalı, oran bulunmalı ve bir de -manuel vitesli aracı- "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye değerlendirme içermeli.

OturanBoğa

78 kodu ile benim ehliyetimde bulunan 104 ve 10.02 kodları aynı anlama gelmiyor mu? O iki kodda zaten otomatik vitesli araç ibaresi taşıyor. Ben ehliyetimi zaten aldım nasıl tekrar 78 kodu ekletebilirim ki?

İlginiz için teşekkür ederim

OturanBoğa

Maalesef 78 ve 10.02'yi aynı anda görmek istiyor kurumlar. İl sağlık komisyonuna gidip durumu izah ederek komisyonun ekleme yapmasını talep edin. Başka bir yol bilmiyorum...

OturanBoğa

Anlıyorum ama çok saçma bir durum. Engellilerin işini kolaylaştırmak yerine niye bu kadar herşeyi zora koşarlar anlamıyorum gerçekten.
Tekrar teşekkürler ilginize...

Üst Alt