Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 vergi indirim raporum ile ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

toprak 24

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,almış olduğum % 40 vergi indirim raporum ile ötv den faydalanabilirmiyim.

faydalanırsınız ötv için orana gerek yok ki:)

hastaneden alacağınız raporda ibare bulunsun yeter

ötv den faydalanmak için engelinin ortopedik olması gerekiyor H sınıfı ehliyetinin olması gerekiyor ve devlet hastanesinden alınmış tertibatlı araç kullanması uygundur yazan raporun olması gerekiyor
bu rapor emeklilik için Toprak :)

pasahankocak burda esas konu şuydu aslın da elindeki raporla araç alamayacağı örneğin engeli solda olanların da gene raporu oluyor ama onlarda da otomatik vites şartı konuyor gibi
ben belli başlı şartları dile getirdim araç için yeniden rapor alması gerekli yani arkadaşın :)

pasahankocak;

:) rica eferim sende sağol

benim normal aracım var,b ehliyetimde var.sağ polio sekeli olduğumdan 20 senedir normal araç kullanıyorum.raporumda vergi indiriminden yararlanabilir yazıyor.bu durumda araç alırken neden indirimden yararlanamıyorum.engelli indirimi sadece emeklilik için mi kullanılıyor.

toprak araç için ayrı rapor alıcaksın ve ehliyetini öncelikli olarak H sınıfına çevireceksin benim sa sağ ayak polio sekel
tek raporda hem H sınıfı ehliyet alır hemde tertibatlı araç kullanması uygundur yazan yazıyı alacaksın önce sonra bir sürücü kursuna kayıt ol sadece direksiyon sınavına giriliyor yanlış bilmiyorsam sonrasın da da bir araba :)

normal arabam var zaten.fiat fiorino kullanıyorum.eğer avantajım varsa sıfır alayım diyorum.

benim raporumda 2022 maaşından faydalanabilir yazısı da var.bu nedir anlamadım.

rapor al dene elbette avantajın var sıfır araç aldığın zaman %40 ötv ödemeyeceksin mtv ödemeyeceksin
2022 farklı bişi çalışamayanların aldığı bir maaş diye düşünüyorum sen emekli olacaksın seni kapsamıyor bence :)

elimdeki rapordan hariç yeni rapormu alacağım.bir daha mı heyete gireceğim.bir daha o stresli günlere dönmek istemiyorum.

yok yok stres yapma kolay al inan ben 2 kez aldım ve hiç bir sorun yaşamadım ...

zor olanı almışsınız zaten araba için rapor kolay olur o kadar zor olmaz önemli olan ibarenin bulunması sıfır araçlarda bayağa indirim oluyo ve bu senin hakkın :)

Toprak bu kadar konuştuk hatırımız için al :D

Merhaba rakadaşlar benim sıkalyos engelim var gögüs ve sırtımda kafes bozuklugu elim ve ayağım normal B sınfı ehliyetim var araç normal kullanıyorum. çalışıyorum vergi indirim ve erken emeklilik raporumuda şirkede verdim. ben indirimli arç almak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerek %45 sürekli agır beden işlerinde çalışamaz raporum var bir bilgi verimisiniz teşekürler...

İBRAHİM_33 Devlet hastanesinden rapor alacaksın H sınıfı ehliyet alır tertibatlı araç kullanması uygundur diye , önce ehliyetini değişeceksin bir sürücü kursuna kayıt olup direksiyon sınavına girip sonra araba için müracaat

arkadaşlar benim sağ ayak polio sekelim var..mtv veya ötv den yararlanabilirmiyim,şartları nelerdir..benim B sınıfı ehliyetim var.

Sag ayak ortepedi engeli için otomatik vitesli kullanbilir raporu alınamıyormu arkadaşlar...bilgisi olan yazsın

Turan, H sınıfı ehliyet alırsan ve "öZel donanımlı araç kullanır" ibareli rapor alırsan, evet, ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsin

Evet, alınabiliyor Özlem hanım

benim % 40 raporum ve b ehliyetim var..mtv den faydalanabilirmiyim..ötv den faydalanmak için ne yapmalıyım.

B sınıfı ehliyetle hiç bir vergi istisnasından yararlanılamaz.

b sınıfı ehliyetimi h sınıfına çevirmek için heyete girmemize gerek varmı..yoksa sedece ortopedi doktorunamı gideceğim..% 40 vergi indirimim var ve emekliyim..bilgi rica ediyorum..b sınıfından h sınıfına geçmek avantajmı dezavantajmı.

B sınıfı sürücü belgesinin tadını çıkartmak varken neden deli gömeleğine benzer H sınıfına geçsin ki insan!Bulaşmaya değmez...

bülent bey, sıfır aracı daha ucuza almak ve mtv den muaf olmak delilikmi sizce anlamadım..h sınıfının avantajı yokmu...sağ polio sekeli h ehliyeti alıp tertibatsız araç alamaz mı.

toprak rapor vermeye yetkili bir hastaneden H sınıfı ehliyeti alır tertibatlı araç kullanması uygundur yazılı bir rapor alıp (oran önemli değil isterse %1 olsun ), herhangi bir sürücü kursuna müracaat edip sadece direksiyon sınavına girip B olan ehliyetini önce H sınıfına çevireceksin, sonrasın da aracını alıp hem ÖTV hemde MTV ödemeden kullanabilir 5 yılda bir bu kez rapor almaksızın değişebilirsin sıfır araç alırsan indirimin sonraki araç alımında da devam eder ..
senin elindeki rapor vergi indirimin için erken emeklilikten faydalanmana yardımcı olur o raporla araç alamazsın, araç için yeni bir rapor alman gerekli ...

benimde sağ ayak polio sekel 9 yıldır H sınıfı ehliyetim var, ve indirimden faydalanarak 2 kez araç aldım .

ama bu araçta tertibat olduğu için sadece sen kullanabileceksin ...

ortepedik rahatsızlığım yok ötv'den yararlanabilir miyim? Oran 45.

hayır ...

karma hastalıklardan alacaksanız şayet oran %90 olmalı

sizce verirler mi bana bu oranı?

Üst Alt