Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 40 Sağlık Raporu ve Ötv İndirimi hakkında..?

velis

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Öncelikli iyi günler iyi çalışmalar diliyorum. Benim yüzde 40 oranında özrüm var her iki ayak bileğimde fakat yürümekte bir sıkıntım yok otomatik vites araç kullanabiliyorum
Sorunum Şu :

1- H Sınıfı Ehliyet alabilirmiyim
2- Sağlık raporuna ne yazdırmalıyım
a ( su raporla araç alabilirmiyim )
b ( bu raporla özürlü kimlik kartı çıkartabilirmiyim )
3- Ötv İndiriminden yararlanabilirmiyim
4- Sıfır otomatik vites araç alabilirmiyim
5- Alacağım aracı eşim kullanabilir mi
6- Aracı 5 yıl sonra rahatça satabilecekmiyim
7- Alacağım bu araca nasıl bir özel donanım takılacak

biraz çok soru oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim ilginize çok teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

Otomatik vitesli kullanıp kullanamayacağınız rapordaki hastalığınızla ilgili tanıya bağlı, şöyle ki:
Eğer sadece sol ayaktan yazarsa otomatik vites ibaresi verirler, ama sağ yada her iki ayak yazarsa rapor bu durumda özel donanımlı olur.
Ne kadar kısıtlığa yol açtığını bizim bilmemiz mümkün değil.

Sorularınıza cevap vereyim her iki ihtimale göre de;
1. ehliyet alırsınız.
2. yukarıda yazdığım gibi, sol ayaksa otomatik vites değilse özel donanım.
bu raporla araç alırsınız ve kimlik kartı alırsınız.
3. ÖTV'den muaf olursunuz.
4. sadece sol ayak olursa otomatik vites olur, değilse olmaz.
5. sadece sol ayak olursa ve otomatik vites olursa kullanabilir, özel donanım olursa kullanamaz.
6. her iki şekilde de yurtiçinden aldığınız aracı 5 yıl sonra satarsınız. 5 yıldan önce engelli birine satabilirsiniz. ama 5 yıl dolmadan 2. bir araç alamazsınız ÖTV'den yararlanamazsınız.
7. sağ ayak olursa gaz pedalıyla ilgili düzenleme yaparlar ya da elden kumandalı olur, her iki ayak olursa yine gaz fren elden kumandalı olur...

umarım yardımcı olur bu cevaplar :)

Kısmet hanım merhaba,bu 6. cevabıınızla ilgili bir sualim olacak;

6. her iki şekilde de yurtiçinden aldığınız aracı 5 yıl sonra satarsınız. 5 yıldan önce engelli birine satabilirsiniz. ama 5 yıl dolmadan 2. bir araç alamazsınız,
böyle bi aracı ben alabilirmiyim bir engelli kardeşimizden,%45 raporum var fakat ötv indiriminden yararlanamıyorum,işitme kaybı ve tansiyon var bende.yani sattıgı kişide herhangi bi kural aranıyormu onunda ötv indirimi hakkı olması lazım v.s die yada herkesemi satabilir?

KYUZA;
İndirimli araç alma hakkınızın olması gerekiyor...

Ötv indirimi için işlemler farklı bir ilde yapılırsa sorun çıkar mı?

Öncelikle herkese selamlar Saygıdeğer arkadaşlar,
Ötv indiriminden yararlanırken
1- Rapor alınan il
2- Araç alınacak il
3- H sınıfı ehliyet alınacak il farklı olursa bir sorun çıkarmı acaba
ilginize çok teşekkür ederim hoşçakalın

Rapor ile ehliyet alınacak il aynı olmalı..

1 ve 3 şık aynı olmalı. Ehliyet veren ile rapor veren makam bir makam Valilik emrine bağlı olmak zorunda.

bu uygulama kalktı artık diye biliyorum

Araç alımında raporun hangi şehirden alındığı sorun yaratmaz. Ama H sınıfı ehliyet konusunda Emniyet rapor ile sürücü kursununaynı ilde olması şartını arıyor.

Selam arkadaşlar

askerlikten muafım
2001 yılında % 40 oranında doğuştan özürlü olarak memuriyete başladım
2007 yılından bu yana % 42 oranında özürlü olarak vergi indiriminden yararlanıyorum
2014 yılı temmuz ayında ( bu ay ) h sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için otomatik vitesli araç kullanır raporu almaya gittiğim ıspartanın yalvaç ilçesi devlet hastanesi bana % 17 oranında rapor verdi (H sınıfı ehliyet veya otomatik vites kullanır) ibaresi yok
NOT : Önceki raporlarım süresiz

1- Bu durumda ne yapmam gerekiyor
2- Bu oranla ötv indirimi ve h sınıfı ehliyet hayal mi oluyor
3- Şikayetimi nereye nasıl yapacağım
4- Başka bir hastaneden yeniden deneyebilirmiyim

Lütfen detaylı olarak anlatırsanız çok sevinir şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Araç alımında raporunuzdaki oranın hiç bir önemi yok. Yani, oranın % 17 olması araç almanız açısından belirleyici değil

Raporu araç ve ehliyet için almak istdiniz, o amaçla başvurdunuz. Doğru mu? Eğer öyleyse, ve rapora buna dair değerlendirme yazılmamışsa, hastaneye gidip başhekime "bu ne kardeşim" diye itiraz edin mutlaka. Düzeltmek zorundalar! SOnuçta talebinizde raporun kullanım amacını belirttiniz ve onlar da buna uygun rapor vermek zorundalar.

Sayın oturan boğa
öncelikle ilginize çok ama çok teşekkür ederim. Bana %17 veren devlet hastanesi başhekimiyle görüştüm
Verilen raporda şu ibareler var
ayak bileklerinde hareket kısıtlığı olduğundan
1- H sınıfı ehliyet ve
2- Otomatik vites araç kullanabileceğine oy birliğice karar verilmiştir. diyor

Sizce bu oran ve ibareler h sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için yeterli olurmu bir sıkıntı yaşarmıyım.Çünkü artık sıkıldım ve bunaldım ben kanunsuz bir şey yapmıyorum hakkımsa bu kanundan yararlanmak istiyorum her ilde, her hastanede,her galeride, her maliyede farklı bir uygulama var herkesin bildiği en doğruysa bu kanundan neden farklı uygulanıyor bitirdiler beni

Sol ayakta kısıtlılık olduğu tanı kısmında anlaşılıyorsa, bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum

Sol ayak yazmıyor rapor oranı % 20
Açıklama bölümünde :
Ayak bileklerinde hareket kısıtlığı olduğundan
H sınıfı ehliyet alabilir
Otomatik vitesli araç kullanabileceğine oy birliği ile karar verildi yazıyor

Sol alt extremitede kısıtlılık olduğu açıkça yazılmadığı sürece -özel donanımsız- otomatik vitesli araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

Vergi İndirimli rapor mu ? Yoksa Ötv indirmimli rapor mu ?

Öncelikle tüm arkadaşlarıma sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Değerli dostlarım,kıymetli görüş ve önerilerinizi bekliyorum

2 Şubat 2015 günü Ötv İndirimi için rapor almaya gittiğim Devlet Hastanesi
2007 de vermiş olduğu % 42 olan oranımı % 4'e düşürdü, oranını öğrendiğim için raporu almadım elime

Raporun Açıklama bölümünde ;
- Sol Alt eksremitede hareket kısıtlığı olduğundan
- H sınıfı sürücü belgesi alabilir
- Otomatik vitesli araç kullanabilir
- Özürlü kimlik kartı alabilir yazıyor
( Yalnız rapor oranım % 4 ) ben bu raporla ötv indiriminden yararlanabilirmiyim
Birde önceki raporumla ( % 42 olan ) vergi indiriminden yararlanıyorum memurum ve erken emekli olma ihtimalim var acaba bu hakkım ölür mü ?
Sizce önceki raporumun yanmaması için yeni raporu kullanmasam bir sıkıntı olur mu ayrıntılı cevaplarınız bekler mutlu ve güzel günler dilerim.

Raporda oranın bir önemi yok. Doğru ibareler olduğu sürece -ki sizin raporunuzda var- araç alabilirsiniz.

Eski raporunuzla vergi indirim hakkı elde etmişseniz ya da memuriyete 1 ekim 2008 öncesinde sakat statüsünde girmişseniz, elde edilmiş hakkınız var demektir. Bugün verilen düşük oranlı rapor bu hakkınıza zarar vermez.

Üst Alt