Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Benim arabamı kim kullanabilir?

serhat0691

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
mrb. %40 engelli raporum var. sağ bacak diz üstü. yurt içi veya yurtdışı araç aldığımda bu aracı benle dahil bi başkası kullanabilir mi ?
örn. abim babam annem

şmdiden teşekkrler

Hayır. Sizden başka hiç kimse kullanamaz.
Sadece, eğer sizinle aynı sakatlığa sahip ve dolayısıyla araç kullanırken aynı donanıma ihtiyaç duyan anne-baba-eş ve çocuklar varsa, onlar kullanabilir.

peki benim babamla aynı arabayı kullanmam için napmam gerek :S otomatik vites ibaresi yok ehliyetimde. çnkü sağ bacağm yok. o olsa normal plaka babamın üstüne yapıp engelli olarak bende kullanabilcem ama oda olmuyo. bi tavsiyeniz varmı

selam

ailenizden herhangi bir kişi engeli yoksa kullanamaz

bu noktada birşey sormak istiyorum %40 raporu ile engelliler araba alabiliyor mu?yani normal alıma gore avantajlı bir şekilde?

ewt %40 ve üstü olması yetiyo bildiğm kadarıyla

teşekkürler deryaya.

bişey daha sorucam. ehliyetime otomatik vites kullanabilir ibaresi olması için bişey yapabilirmiyim. (sağ bacağım ampute)

Yurt içinden 2. el alınan özel tertibatlı aracı kimler kullanabilir?

ÖTV indirimsiz Yurtiçi 2.el aldığımız aracı kendi üzerime yaparsam (özel tertibatlı)

- Ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresi olur mu ?
- Aracı Aile içi şahıslar kullanabilir mi ?

Malesef yapamassınız sol ekstrimite'de engeli bulunanlar otomatik vitesli araç alıp kullanabiliyor. Sizin için özel tertibat şart, aldığınız aracı da sizden başka kimse kullanamaz.

Hamur: Artık ötv mtv'den muaf araç almak için rapor oranı fark etmez, %1 bile olsa araç alabilirsiniz. Önemli olan engelin ortopedik olması yada rapor oranının %90 olması.

Üst Alt