Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor oranı, 2005 işe giriş ve 7.000 gün ile emeklilik şartlarım nedir?

cinciali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ekim 2005 den beri, aynı işyerinde engelli kadrosunda çalışmaktayım. 2006 yılında gözden %45 sürekli rapor almıştım. Vergi indirimim yoktu. Emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 4400 prim i bekliyordum. Ocak 2025'te engelli emekliliğinde yapılan değişikliklerle artık 18 yıl 4200 mü ne günle emekli olunabileceğini öğrenir öğrenmez Mart 2025'te Erken Yaşlılık Emekliliği için çalıştığım iş yerinin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne başvuru yaptım. Beni Gebze de bulunan Darıca Farabi Hastanesi'ne sevk ettiler. Hastanede kontrollere girdim ve bana sonucun SGK ya gönderileceği söylendi. Neyse uzatmim. Bana İş Görmezlik vermediler ve emekli olamadım.

Sonra bir danışman buldum, durumumu anlattım. "Senin emekliliğin %100, sadece yanlış yol izlemişsin," dedi" ve kendisiyle yeniden bir başvuru sürecine girdik. Haydarpaşa Numune'de yeniden kontrollere girip raporumu yeniledim. Sadece gözden %40 sürekli engelli raporu aldım. Bu rapor ile yeniden SGK'ya başvurdum ve sonuç yine hüsran oldu.

Gemini'dan aldığım bilgiye göre aşağıdaki şartları sağlayan kişi SGK ya basvurursa dilediği zaman emekli olabiliyormuş, bunun aslı var mı merak ediyorum:
  1. İlk sigortalı olduğu tarih 2008 öncesi ise (benim Ekim 2005)
  2. Toplam ödenmiş primi 4400 ise (benim 7000)
  3. En az 3. derece Vergi İndirimi varsa (2 hafta önce başvurdum)
Eğer vergi indirimim onaylanırsa, ben istediğim zaman SGK'ye başvurarak emekli olabilir miyim? Halen aynı iş yerinde çalışıyorum.

Sistem değişti artık vergi indiriminin bir önemi yok. SGK ya basvuruyorsun , onlar zaten senin şartları sağlayıp sağlamadığını kontrol edip hastaneden randevu almanı ve randevu gününden 2-3 gün önce SGK ya giderek sevk yazısını almanı istiyorlar.
Engelli raporun veya şartları sağlaman şuan bir şeyi değiştirmiyor. Evet engellisin raporun var ama yeniden hastaneye gönderip yeniden rapor veya durum bildirir raporu almanı isteyecekler.
Artık emekli olurken oranın bir anlami yok.
Hafif -orta- ağır olarak hastalığına bağlı rapor alınıyor.

@Hopee3466 bahsettiği süreci sen ilk başta zaten Darıca Farabi Hastanesi'ne giderek yaşamışsın.

bundan sonraki bütün emeklilik başvuruları bu yolla oluyor, yani herkes için bu yol geçerli.

Şimdi ilk başvurunda "çalışma gücünüzü kaybetmediğinize karar verilmiştir" şeklinde bir cevap verilmiş olmalı.
Danışman nerde hata gördü yeni olarak nasıl bir başvuru yaptı bilmiyorum.
Ama süreç ilk başvurundaki gibi olur, bundan sonraki başvurularında ilk başvurun gibi olacaktır.

Peki ne yapmalı ?

Emeklilik için her şeyden önce SGK Hastalık Listesi dosyası açılıp kendi hastalığımız / engelimiz o listeden bulunacak.
Hastalığımız listede var ise emeklilik için umudumuz var demektir.
Öncelikle SGK Hastalık Listesi'nde göz ile ilgili bölümü bulup kendi hastalığına karşılık gelen kısımda neler yazıyor hem oku hem paylaş öyle yorum yapalım.

Üst Alt