Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor alırsam var olan B ehliyetim iptal olur mu?

ynsnl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Musküler distrofi hastasıyım şuan yürüyebiliyor işimi görebiliyorum manuel araç kullanıyorum sorunsuz. İnşaat mühendisiyim B ehliyet bana lazım çünkü h ehliyet alırsam ticari araç veya donanımsız araç kullanamıyacağım. pazartesi günü heyete giricem%40 rapor alsam h ehliyete başvurmasam b ehliyetim iptal olurmu? eğer olursa mesleğimi yapamam ehliyet çok önemli ötv siz araç almak falan umrumda değil h sınıfı gerek yok fakat engelli raporu almak ekpss girmek istiyorum. kısacası ehliyetim iptal olurmu olmaması için yapmam gerekenler neler ???

Kardeşim eski ehliyetler belli bir sene sonra komple değişecek yani eski ehliyetler geçersiz olacak ozaman tekrar ehliyet için rapor almaniz gerekecek eğer doktor size h ehliyeti alabilir diye rapor verirse siz normal araçları süremezsiniz

şuan için çoğu şey online sisteme yükleniyor ya eğer engelli raporu alırsam sistemden görünüp b sınıfı ehliyetimi iptal ederlermi diye soruyorum budan 5 sene sonra rahatsızlığım ilerler ise çok bir önemi kalmayacak zaten

Kardeşim diyorum ki sana eski ehliyetlerin (şimdiki kullandığın ehliyet) geçerli olduğu tarihe kadar geçerli şimdiki senin alacağın engelli raporu ehliyetini baglamaz 2020 yılına kadar geçerli şimdiki kullandığın ehliyet

ynsnl Benim bir tanıdığım da aynı sizin gibi durumdaydı B sınıfı ehliyeti vardı manuel vitesli arac kullanıyordu raporda ortapedikti araç kullanmasında bir sıkıntı yoktu üstelik ehliyetini kaybetmiş gitmiş özel hastaneden yeni sistemli B sınıfı ehliyetini yeniden çıkartmış kullanıyor siz donanımlı araç için rapor almadıktan sonra sorun olmaz ama size naçizane tavsiyem nöromüskuler rahatsızlıklar ilerleyicidir hem kendiniz hemde başkaları için ilerde özel donanımlı araç kullanınız ki yeni engelliler aramıza katılmasın geçmiş olsun

Cengiz bey tabi ki rahatsızlığımın ilerleyen aşamalarında sıkıntı yaşarsam tertibatlı araca geçerim fakat şuanda prosedürden kaynaklı sorundan dolayı, mesleğimi ve bu açıdan sorunsuz devam eden bir konuyu sıkıntıya sokmak istemiyorum. Çok teşekkürler cevabınız için.

net bilgisi olanlar varsa ya da çevresinde bu şekilde olan varsa onlarda yazarsa çok sevinirim.

ynsnl h ehliyetine başvurmadığınız sürece B ehliyetiniz iptal olmaz siz engelli raporu alacaksınız ehliyetle bir ilgisi yoktur

Bu net bir bilgidir

Üst Alt