Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 altı ortopedik engelliler ÖTV'siz araba alabilecek mi?

@ucuncubahar, Olay tamda anlattığınız gibi ülkeyi yönetenlerin umurunda bile değil halk,ölmüşsün kalmışsın geçinememişsin asla görmüyor ve umurlarında dahi olmuyor ve hatta Allahın yaratmış olduğu bir varlık olarak dahi görmüyorlar onun içindir ki bu ülkede maalesef hak hukuk düzen kesinlikle yok şu an elde edilen bazı haklarımız ki bunada iyileştirme zaten denilemez Avrupanın diretmesiyle olan bazı yönetmeliklerdir.
Kısacası padişahım çok yaşa dönemi çoktaaan başlamıştır.
Yasa çıkartılıyor ve bir bayram havası gibi tüm platformlarda anlatılıyor gelgelelim hadi faydalan önünde aşılması imkansız koskocaman bir engel,neyse biraz komik olacak amma halimize bin şükür ya Afrikada olup aç harap ve bitap olaydık ya çamurdan evlerde oturaydık bin şüküüüür PADİŞAHIM ÇOK YAŞAAA,,,,, itibardan tasarruf edilmez asla Avrupa bizi gıskanıyo...
ALLAHIM AKLIMIZA MUKAYYET OL YARABBİM...

@x64x, HAYIR MAALESEF.

@habbı, Merhaba, Aynı rahatsızlık benim babamda vardı. İşin içinden çıkmak için engel oranı puanlama ile ilgili yönetmeliğini ezberledim resmen. Bahsettiğin rahasızlık sonucu oluşan etkiyi puanlamak için Nöroloji, FTR ve Ortepedi doktoru aynı tabloya bakıyor fakat ortepedi dokturu diyor ki benim satırı tek başıma yazmam için vacak olmıyacak, kolun olmayacak gibi gibi şeyler aslında bakıldığındada mantıklı ama şuda gerçek rahatsızlık her nekadar nörolojik olsada etkileri kas- iskelet sistemim üzerindedir yani ortepediktir. Ben ne yaptım derseniz, vergi dairesine Dijital vergi dairesi üzerinden Özelge talebinde bulundum durumu ve mağduriyeti açıkça belirttim bu aşamada kendini ifade edebilmek çok önemli ve onlarda maalesefki yeni tebliğe hakim değil. Neticisinde özetle şöyle bir özelge verdiler; Ortepedik rahatsızlık oranı nın ne olduğunun tespit edilememesi durumunda vergi dairesi tarafından hastaneden görüş alınır şeklinde bir yazı oldu, benim avantajım şuydu herşeyi netleştirmeden engel oranı için başvuru yapmadım başvuru yaptığım sıradada engelli raporu sekrataryasına da dedim ki bu hastalığın ortepedik olduğunu belirtmeniz gerekiyor diye, tabi bu ben dedim diye yazılacak birşey değil onlarcada doğrusu bu olduğu için FTR satırı karşısına Ortepedik engeli %60 diye ilave yaptı. Ama malesef ki iş burada bitmiyor bu seferde vergi dairesi diyorki sürücü olamaz raporunda da ortepedik engllinden dolayı sürücü olamaz yazsın diyor ama hastane komisyonu da diyorki biz sürücü olur veya olmaz deriz bizde işaretleyebileceğimiz bir ortepedi veya başka bir branşın adı geçmez diyor yaniyine iş çıkmaza giriyor, bunun içinde vergi dairesine dilekçe verdim bekliyorum özetle tebliği yaptılar ama iki bakanlık arasındaki terimolojik farklılıklarda dolayı iş çıkmaza giriyor, hatta şöyle bir bilgi iletti vergi dairesi bu zamana kadar kimse bu tebliğ ile araç alamamış ne kadar doğru bilemiyorum biri alsada bizede yol gösterse, siz şuan ne aşamadasınız ?

Ben araç alabiliyorum %51ortopediğim, ama sürücü olamaz raporu verdiler, onunla uğraşıyorum, itiraz ettim mahkemeye cevap bekliyorum. Duan sadece B sınıfı ehliyetim var onunla normal araç kullanıyorum.2028de süresi doluyor onunda, 2yıl daha avantajlıyım kullanıyorum şimdilik, bakalım mahkemeden ne cevap gelecek!

son dönemde her şeyi birbirine çok fazla karıştırıyorum. cevabın doğruluğundan %100 emin değilim.

bilen biri yazarsa daha iyi olur.

Üst Alt