Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 altı ortopedik engelliler ÖTV'siz araba alabilecek mi?

furkanbas038

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı günler dilerim. 2023 yılında o günkü yasaya istinaden sol ayağımda doğuştan PEV rahatsızlığımdan dolayı SADECE OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR koduyla ÖTV indiriminden yararlanarak araç almıştım. Engel oranım %22.
Bugün ki haberlerde gördüğüm yasa değişikliği benim açımdan galiba olumsuz oldu diye anladım. Muhtemelen yeni yasa ile birlikte benim ÖTV siz araç alma hakkım gitti. Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yorumunu merak ediyorum. Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim

Ben yüzde 36 sağ ayak sakatlığı var.Soldan gazlı özel tertibatla kullanıyorum.Ben alamayacak miyim

Bu durumda olanların durumu nedir

Engelli benim,sağ ayağını kullanamıyorum.Verilen rapo yüzde 36.Ama aracı başkası alıyor anlamadım bu işi.

@Polmiks, ortopedik engellilerde engel oranin bir anlamı yok yeterki ortopedik bir engel ve ve aracı kendi kullanma şartı kişinin engeline dair kodları olan engelli b ehliyet yeterli yüzde 40 gibi bir kısıtlama yok

merhabalar engelin ortopaedik olma zorunluluğu mu var. okuyorum haberleri de baya bilgi karışıklığı var.

şöyle sorayım: 5 yıl önce psikiyatriden %45 engelli raporum vardı. Bu raporla veya bu raporu yenilersem yeni araba alabilir miyim (NOT: sürücü belgem var ben kullanacağım)?

% 70 engelli oranı araç alımında vergi indiriminden faydalanıyormu.

@mehmet-41, umarım sizin dediğiniz gibidir hocam. 2023 yılında alırkende vergi dairesi ilk başta kabul etmemişti 2021 yılında Ankara’ya özelge ile benim durumunu sorup alıp alamayacağımı sormuştuk Ankara’dan olumlu sonuç gelince maddi şartları anca 2023 yılında sağlayıp ÖTV muafiyetli aracımı almıştım.

Selamün aleyküm yeni resmi kararıyla ötvsiz araç alabilir miyiz? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI HASTA
22.10.2024 SAĞ KOKSATROZ NEDENİ İLE TOTAL KALÇA PROTEZİ OPERE
EKLEM ROMLARI AÇIK AĞRISI YOK İMPLANT POZİSYONLAR İYİ TABLO 3.33 A İYİ
SONUÇ % 19

İÇ HASTALIKLARI ötv raporu dahili engel oranı %0

KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
sso sol 110/70 sağ 120/70 işitme engel oranı %52 konuşma yok konuşma engel oranı %40

Söz konusu raporda engel oranım %77 olarak belirlenmiş olup, raporun
açıklama kısmında “Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekmez.”
ifadesi yer almaktadır.

geçen sene yüzde 8 ortopedi engeli ile ötv'siz araç almıştım. Bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Ortopedik engellerde orana bakılmıyor.

Selamün aleyküm yeni resmi kararıyla ötvsiz araç alabilir miyiz? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI HASTA
22.10.2024 SAĞ KOKSATROZ NEDENİ İLE TOTAL KALÇA PROTEZİ OPERE
EKLEM ROMLARI AÇIK AĞRISI YOK İMPLANT POZİSYONLAR İYİ TABLO 3.33 A İYİ
SONUÇ % 19

İÇ HASTALIKLARI ötv raporu dahili engel oranı %0

KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
sso sol 110/70 sağ 120/70 işitme engel oranı %52 konuşma yok konuşma engel oranı %40

Söz konusu raporda engel oranım %77 olarak belirlenmiş olup, raporun
açıklama kısmında “Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekmez.”
ifadesi yer almaktadır. Bu şekilde sıkıntı yaşamadan alabiliyor muyuz?

@Huseyin6, "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR." ama benim sol ayakta engel olduğu için otomatik vites yeterliydi. Tertibata gerek yoktu.

bilgi kirliliği var ben beyin kanaması geçirdim raporum ortopedik yazıyor şimdi araç alabilirmiyim

Bugüne kadar ÖTV'siz indirimden faydalananlar aynen faydalanmaya devam edecek.
Yasaya ek olarak eklenen, sürücü olamayan, ehliyet alamayan ortapedik engelliler oldu.

@furkanbas038 senin için değişen bir şey yok, eski hakların devam.

@kar&yağmur malesef ortopedik engel şartı var. siz malesef faydalanamıyorsunuz.

Üst Alt