Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşındaki çocuğumun konuşma gecikmesi için rapor çıkartmalı mıyız?

adem kuş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Oğlumuzun 4 yaşına 1 ay kaldı fakat şuanda dedikleri; baba, anne, mama, dede, dudu, abi, bir.
Bir kaç kere zorda kalınca amcasına anca diye seslendi. cümle vs yok. devlete götürdük denver testi başarılı bir sıkıntısı yok isterseniz rapor için heyete yönlendirebiliriz dediler. ama endişeliyiz. gerek var mı sizce? 7 Eylülde de yarım gün anaokuluna başlayacak. ne yapacağımızı şaşırdık. ilerde raporun olumsuz etkilemesinden korkuyoruz, gereksiz yere mi endişeleniyoruz ama yaş da 4 oldu. fikir verirseniz memnun oluruz.

@adem kuş, giden para geri gelir ama giden sağlık geri gelmez erken teşhis ve tedavi çoğu hastalıkta çok önemlidir

@adem kuş,

Hayır, rapor çıkarttırmayın! Ama iyi bir konuşma terapistine haftada birkaç kez olmak üzere mutlaka devam edin.

merhaba, özel ya da devlet hastanelerin dil ve konuşma terapistine götürmenizi öneririm. amcaya anca demesi bazı harfleri çıkaramayacağı anlamına gelir ama teşhis koymak için daha erken. pelteklik de olabilir kekemelik de. benim dil ve konuşmadan (kekemelikten) yüzde 26 lık bi oranım var.
bir de çocuğunuza eğitici kitaplar almanızı öneririm. mesela renklerin olduğu, nesnelerin olduğu kitaplar var bu ne diye sorun kendisi mesela ''uçak'' diye cevap versin.

@burak67, rapor çıkarttırmadan devlet hastanelerinden böyle bir hizmet almamız mümkün mü? kitapları var, çoğu şeyi biliyor ama işaretle gösteriyor. dediğiniz yöntemi hep deniyoruz

mümkün tabi. bulunduğunuz ilin hastanesinde dil ve konuşma terapisti varsa çocuğu götürmelisiniz

Acil şekilde tv tablet telefon hepsini yok edin çocuk ekrandan uzak dursun ve çocuk Dr nuz ile beraber ne yapılır diye görüşün onun yönlendirmesi ile devam edersiniz eğer çocuk Dr dil terapistine yönlendirirse rapora gerek kalmaz

@burak67, götürmüştük aslında, baktım orda da dil terapisti varmış. sanırım randevu ile gidilmiyor. bizi onlara yönlendirmediler direkt isterseniz heyete gün verebilim rapor çıkartın demişlerdi

@adem kuş, maddi durumunuz var ise farklı doktor fsrklı il ne gerekiyorsa yapılmalı diye düşünüyorum. Ve tv tablet teldfon ne varsa hepsinden uzak ttulmalı eğitim verebilecek kişilerden eğitim alınmalı. Diye düşünüyorum

Fiziki olarak tetkitlerini yapın bence.Fiziki bir durum mu diye.İlgilenirseniz diğer konularda da.Terapiste gösterebilirseniz.Otizm vesaire bir şey çıksa da ileriki yaşlarda kendini gösterir.

36 aylık (3 yaşındaki) bir çocuğun aktif kelime dağarcığı ortalama 250 ile 1000 kelime arasındadır, ancak anladığı ve bildiği kelime sayısı 3.000'i bulabilir

@adem kuş, Benim yeğenim 7 yaşında konuştu sonra hiç susmadı evlendi çocuğu oldu oda babasına çekti oda geç konuştu mutlaka genlerinizde bir şey vardır bunun için telaş etmenize gerek yok bazı çocuklar geç konuşabilir dr larda test te bir şey bulamadı yazmışsınız

@bilgeadam, hocam benim kardeşim de geç konuşmuş ama 3,5 gibi başlamış artık. bizimkisin başlamadı pek. bi kaç kişiye gittik rapor alın hemen başlayalım diyorlar. sizin yeğen için ne yaptılar hiç uğraştılar mı böyle?

@adem kuş, Dr zamana bırakın dedi 7 yaşında konuştu alt katta komşumuzun çocuğu 5 yaşında konuştu yazdıklarınızdan çocuğunuz heceleri söylüyor sadece zaman la toparlayacaktır duymada sorun yoksa bence endişelenmeyin

Üst Alt