Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 ay önce ehliyetimi yeniledim ama şimdi yeniden yenilemem söyleniyor!?

kader1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
Değerli kardeşlerim ve arkadaşlarım. Kendi başımdan geçen durumumu sizlerle paylaşmak istedim benim gibi mağdur olmayın diye.

Konu 1. sağlıklı bir biriydim. 2006 yılında kaza sonrası engelli bir birey oldum. Salıgım yerindeyken E sınıfı ehliyetim var idi. Kaza sonrası ortabedi engelim olunca tırafıge gidip bana hangi uygunsa o ehliyeti verin dedim. beni devlet hastanesine sevk yaptılar il tırafık devlet Hastanesi H sınıfı ehliyet verdi
bu süreç geceli 28 yıl oldu araç son dönemlerde ehliyet yenileme yasası cıktı ya bende ehliyetimi yenileyip birde öteveden yararlanmak istedim yaşlanınça bide arabam olsun istedim
işte tam aile hekimimden ehliyetimi yenilemek istediğimi söyledim beni ilçe hastanesine sevkimi yaptı ilçedeki ortabediçi doktur beni il devlet hastanesine sevk yaptı. bu arada maraz gidip gelme yani tamamen izdırab sekerek ağrılar çabası giden masraf hepsi ayrı ayrı .
il devlet hastanesinden hocalarımızın gezdım yazdılar çizdiler il sağlığa sevk yaptılar ve gittim 1 ay sonra gel dediler 1 sonra vardım il sağlık kurulundaki heyete dedimki tam diyeçektim bizden ne istiyorsun bende araç alaçağım devletinin verdiği öteveden yanı enğelli bir birey olarak yararlanmak istiyorum dedim. dedimde kurul başkanı yeniden rapor cıkartaçan dedi öyle deyince bişey diyemedim ne diyebilirdimki
geldim köyüme sonra il sağlık mudurluğunden aldığım raporuyla döndüm köyüme vardım 1 sonra nüfüs müdürlüne ehliyetimi aldım H sınıfı ehliyetim degişti B sınıfı oldu
4 ay sonra bir tanıdık bayıde arkadaşım var dedi varalım dedim vardık bayıye o hoş geldin hoş bulduk durum bu anlattım ehliyetime baktı satış sorumlusu tamam sana ötv maf otomobili veririz ançak yeni rapor alacaksın
tekrar döndük başa ben.bilğisizim yoksa kurumlarmı anlayamadım neyse vardım aile hekimine durumumu azzettim ben sevk yapamam ama dedi reçeteleri bir kagida yadı imzaladı. Gönderdi il devlet hastanesine oraya buraya şöyle olaçak böyle olaçak. sonunda senin aile hekiminin gönderdiği olmaz da demiyorlar olur da o da ayrı bir olay sonra 182 randevu aldım il devlet hastanesine yine masraf. butun ğöründügüm hocalara. yani para yatırdım
kurula girdim raporumu aldım raporumda hareket ettiriçi özel tertibatlı araç kullanması gerekir .
ayvah ne oldu ehliyetin değişeçek nasıl yani 4 ay oldu ehliyet değişeli o olmaz kotlar belirlenecek. b elirlenirse yeniden il sağlık kuruluna vardım . ne dendi biliyor musunuz arkadaşlar 2 sene ehliyetini değiştiremezsiniz

şimdi süç benimmi anlamadım.yoksa yasamı onuda anlamadım ben yaşadım sözler yaşamayın böyle bir olayı

Nasıliş

@kader1,
H sınıfı ehliyet 2016 da kalktı , yanlış hatırlamıyorsam, ötvl arac almak için rapor almak gerekiyor, işlemler doğru yapmışssınız. Anladıgım kadarıyla ehliyette takılı kalmışşsınız, onu iyice araştırıp pesıni bırakmayın bence, olmayan bir ehliyeti nasıl alıcaksınız, haberinizi olsun, arastırın

Merhaba

Öncelikle geçmiş olsun

Engelli raporu ile Sürücü belgesi sağlık raporları farklıdır.Ötv siz almak için Engelli raporunuzda "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresi olması gerekiyor.
Tabiiki bu sizin ÖTV siz araç almanıza yetmiyor.Sürücü belgenizde Engel durumunuza göre tertibat kodları olması gerekiyor.Bu kodları İl Sağlık Müdürlüğü komisyonu belirliyor. Mevcut sürücü belgenizde sınırlı kullanım kodları yoksa olmuyor. Komisyona tekrar girmek için Komisyon rapor tarihi itibari ile 2 yıl geçmesi gerekiyor.İl sağlık müdürlükleri kolay kolay önceki raporu maalesef değiştirmiyorlar.Bu arada Vergi daireleri de yine her tertibata(her kısıt koduna) ÖTV muhafiyeti vermeyebiliyorlar.Sizin yapacağınız işlem İl Sağlık müdürlüğünden rica cı olarak sizi tekrar komisyona davet etmelerini isteyeceksiniz.Fakat benim görüşüm kabul etmeyecekler.Etseler bile tertibat vermeyebilirler.Yine de şansınızı deneyin.
Bu arada ÖTV muhafiyetli Tertibatlı aracı 10 yıl satamıyorsunuz yeni kanunla.Ayrıca Engelli tertibatlı aracı sizden başkası kullanamıyor.İyi düşünüp tekrar araştırarak karar vermenizi öneririm.

Üst Alt